БЕНОВСКА ПИТА

Ивайло Крачунов: Бойко Борисов е като Кристиано Роналдо – обиждат го, но никой не може да отрече успехите му


Ивайло Крачунов: Бойко Борисов е като Кристиано Роналдо – обиждат го, но никой не може да отрече успехите му

24-07-2016 21:52

Ивайло Крачунов, управител на „Блиц", в разговор с Илиана Беновска в предаването „Беновска пита" по „Канал 3" и „Радио К2" коментира актуалните обществено-политически теми


Нужни ли са медии, романи, филми, песни и анализи на българите, на фона на сложната геополитическа обстановка?

„Абсолютно са ни необходими всички тези неща, а България слава Богу е демократична държава, която има своите медии, своите филми, своята култура, самобитност и традиции", каза в началото Крачунов. По думите му „Блиц" показва обективно ситуацията в България и по света такава, каквато е.

Беновска цитира част от заглавията в интернет сайта на информационната агенция, която оглавява Крачунов. Той обясни защо преобладават негативните новини.

„Това е част от заобикалящата ни среда. Тези неща се случват, ние няма как да ги спестим на хората. Аз бих искал да не се случват убийства и изнасилвания, но за нещастие те се случват и ние, като отговорни журналисти, ги отразяваме", каза по темата Крачунов. На въпрос за това дали се е обърнал към вътрешния министър Бъчварова за това, което се случва и проблемите с битовата престъпност, Крачунов отговори, че лично премиерът, главния секретар на МВР и главния прокурор са се ангажирали с тези проблеми.

„Изпратена е жандармерия не само в курортите по черноморието. Няма как всичко да бъде предотвратено, но се полагат усилия и това се вижда", смята управителят на „Блиц".

На въпрос за това защо в „Блиц" не са публикувани важни политически изказвания, като тези на Корнелия Нинова и Ирена Соколова в предаването „Беновска пита", Крачунов отговори, че хората са прекалено изстрадали, за да бъдат заливани и в събота и неделя с политически изказвания. По думите му, трагичните инциденти са събития, случили се реално и докосват хората, политическите изказвания са „едни думи, които се изливат в публичното пространство и често се повтарят".

„В „Блиц" нямаме соросоиди, може би това е нашият тежък грях, но има други медии, които са изцяло посветени на тях - медиите от кръга на „Капитал". Хората от там могат да се информират, ако имат нужда", каза Крачунов. Той отрече твърденията, че „Блиц" е на Делян Пеевски.

„Мисля, че е редно колегите от медиите да бъдат коректни едни спрямо други. Аз, като управител на „Блиц", се старая да поддържам с всички колеги еднакво добри отношения - с „БТВ", с „Нова", с „Канал 3", с „24 часа", с „Труд", със „Стандарт", с „Радио К2" - ние ползваме материали, цитираме ги и обратно, другите ползват наши материали", каза Крачунов.

На въпрос за това коя ще бъде основната мисия на „Блиц" на фона на предстоящите президентските избори, Крачунов отговори, че най-важното е медиата да бъде обективна. Той посочи като пример това, че в „Блиц" се взимат интервюта от всички политици, от всички политически партии.

„Когато има един лидер, било то в медиите, в политиката или във футбола, има мнения, които са срещу този човек, както виждаме при Кристиано Роналдо, звездата на Реал Мадрид и Португалия - много хора го обиждат, той не бил добър, бил гелосан, бил гей, но никой не може да отрече неговите успехи и всички го спират по летищата за автографи. По същия начин е ситуацията и с Бойко Борисов", каза Крачунов. По думите му, цялата кампания на Корнелия Нинова за лидер на БСП е била изградена около Бойко Борисов. Според управителя на „Блиц" хората, които нямат собствена личност, се опитват да се припознаят в други хора, но това е проблем на самите тях.

„Оттук нататък, управлението на страната ще бъде коалиционно и ще се намерят 2 или 3 партии, които ще се обединят около националните интереси - да имаме единна стратегия за сигурността и стабилността", завърши Ивайло Крачунов.


Беновска: Президент Радев, страх ли ви е от Конституцията? Скоро „звукът на тишината“, на мълчанието, ще избухне!

Беновска: Президент Радев, страх ли ви е от Конституцията? Скоро „звукът на тишината“, на мълчанието, ще избухне!

Беновска: Президент - Радев или Герджиков? Политиката, глупако!

Беновска: Президент - Радев или Герджиков? Политиката, глупако!