Програма

РАДИО К2 Програма за понеделник, 23 октомври 2017 г.

 

 

Водeщ: Пламен Велев

 

Директно от мястото на събитието: Деница Гацинска

 

Тонрежисьор: Тодор Жеков

 

 

Радиото се излъчва на 93,9 FM в столицата

и онлайн на адрес www.radiok2.bg

телефонът за въпроси и мнения на слушателите е 0035929461718

 

„Радио К2" продължава ефективно да се бори за управление в името на народа и България, за идеали, законност, справедливо правосъдие, работеща икономика, силен малък и среден бизнес, наистина свободни медии, просветено гражданско общество, образована и здрава нация, конкурентна среда, политическа опозиция с полезни за обществото действия и е категорично против престъпността, корупцията, злоупотребата с власт, задкулисието в политиката и съдебната система, обществените манипулации, полицейщината, насилието.

 

 

Новини на всеки 30 минути от 7.00 до 19.00

 

7.00 - Предстоящи събития

 

7.20 - Програма за деня

 

7.40 - Преглед на печата

 

 

Радио К2 - директно от мястото на събитието

10.00 - На 23 октомври се навършват 124 години от основаването на ВМРО. По този повод ще се проведе тържествено мероприятие - поднасяне на венци, на Паметника на загиналите революционери от Македония, Беломорска Тракия и Одринско, намиращ се в София на бул. „Стефан Стамболов" № 2 (на кръстовището на бул. „Тодор Александров" и бул. „Христо Ботев"). На събитието ще присъстват вицепремиери, министри, заместник-министри, народни представители.Ще има и гости от български организации зад граница.  - директно от мястото на събитието  (бул. „Стефан Стамболов" № 2)  - Деница Гацинска

 

Радио К2 - директно от мястото на събитието

11.00 - Министърът на здравеопазването проф. Николай Петров ще открие ремонтираните Клиника по детска хирургия и Спешно приемно отделение - деца с противошокова зала към УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов".

Ремонт на Клиниката по детска хирургия не е правен от създаването ѝ през 1964 година.

На събитието е поканен да присъства и министър-председателят Бойко Борисов.  директно от мястото на събитието  (към УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов")  - Деница Гацинска

 

Радио К2 - директно от мястото на събитието

13.00 - За четвърта поредна година Камарата на строителите в България (КСБ) и вестник „Строител" със съдействието на Столичната община организират изложба „Виж София - където строителството среща историята с бъдещето". Експозицията е по повод Деня на строителя и 10-годишния юбилей от създаването на КСБ. Тя е съставена от авторски творби на екипа на в. „Строител" и въздушно заснети снимки с квадрокоптер (дрон) на знакови обекти, изградени в столицата. Изложбата ще е разположена на пешеходния мост над бул. „България" до НДК.

Събитието ще бъде открито от председателя на Управителния съвет на КСБ инж. Николай Станков и от кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова на 23 октомври, понеделник, в 13:00 ч. Поканени да присъстват са министри, народни представители, общински съветници, ръководители на оперативни програми, кметове на райони, представители на възложителите на обектите и фирмите изпълнители.

До 14 ноември включително гражданите и гостите на София ще могат да видят как градът се променя благодарение на реализацията на различните строителни проекти и съхраняването на културно-историческото ни наследство. В юбилейната 2017-а на 60-те пана ще могат да се разгледат освен изпълнените през годината обекти, като Западната порта на Сердика, Боянското училище, новата сграда на Софийския районен съд, детски градини, обновени улици и булеварди, така и знакови обекти, дело на българските строители през изминалите 10 години.  директно от мястото на събитието  (пешеходния мост над бул. „България" до НДК)  - Деница Гацинска

 

 

Беновска към слушателите на „Радио К2": Приятели. През 1989 година коледната и новогодишната мечта , че ще променим света си и то бързо , и на хубаво  ни носеше  на крилете си. 27 години по-късно ни предстои да посрещнем Коледа и Нова година 2017 - поредната година на Промяната. Годината на поредния избор. Дано през 2017-та най-сетне получим верен отговор на любимия въпрос на „Радио К2" и „Беновска пита: " Кой и на какво основание иска и може да управлява България?"

Екипът на „Радио К2" ви пожелава да сте здрави. А, за да осъществим мечтите си - да сме умни и градивни ... С пожелание за повече хармония през 2017-та ще ви припомним малко от 150-годишната философия на Луис Карол и неговата малка Алиса. Чуйте, преживейте, помислете:

- Колко дълго е завинаги?

- Понякога само една секунда.

Утре никога не е днес.

Ако всичко на света е безсмислено, какво ни пречи да си измислим някакъв смисъл?

Преди да отидеш някъде, трябва да си вземеш хубава пръчка, за да разгонваш слоновете.

Ако твърде дълго държиш в ръце нажежена до червено маша, в крайна сметка ще се опариш. Ако по-силно удариш пръста си с нож, обикновено потича кръв. Ако изпиеш на един дъх шишенцето с надпис „отрова", рано или късно ще ти стане лошо.

Една от най-сериозните загуби в битката е да си загубиш главата.

За какво да устройваме шествия, ако всички ще падат по очи? Нали тогава никой нищо няма да види...

Черният пипер сигурно прави всички люти. Оцетът ги прави кисели, горчицата ги огорчава, лукът ги прави лукави, виното носи чувство на вина, а сладкишите ги правят сладки и добри. Колко жалко, че никой не знае за това... Всичко би било толкова просто. Хапнеш си сладка и ставаш добър.

Започни в началото и стигни до края. Тогава спри.

- Бихте ли ми казали, моля, накъде трябва да тръгна оттук?

- Зависи от това къде искаш да стигнеш.

- Не ме интересува къде...

- Значи няма значение откъде ще минеш. Ти все ще стигнеш някъде. Трябва само да вървиш достатъчно дълго.   

Радио К2 пита Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа": Ще излезете ли рамо до рамо на протест на 27-ми октомври президентите на двата синдиката? Докато трае протестът на КНСБ, Вие на масата на преговорите с правителството ли ще бъдете на Тристранка за обсъждане на бюджета?

Радио К2 пита Теменужка Петкова, министър на енергетиката: Какво ще правим с оборудването за АЕЦ "Белене"? Ще строим ли централата и с кого? Европейската банка за възстановяване и развитие одобри заем за 500 млн. долара за Трансанатолския газопровод (TANAP), съобщи агенция Ройтерс. Как България ще се възползва от южния газов коридор?

Изявление на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, че националистите нямат място във властта.

Изявление на Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната за исканата оставка на вицепремиера Валери Симеонов от опозицията. 

Изявление на министър-председателят Бойко Борисов от Брюксел, след среща с Тереза Мей, преди началото на Европейския съвет, по темата  за оттеглянето на Обединеното кралство от ЕС.

Радио К2 пита Пламен Димитров, президент на КНСБ, отговаря и Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: КНСБ ще подкрепи ли правителството и министъра на труда и социалната политика, чиято оставка искат работодателите? Работодателите не са съгласни с увеличението на минималната работна заплата. Ще предприемете ли нещо?

Радио К2 пита Пламен Димитров, президент на КНСБ: Срещу бизнеса ли е насочен протестът на 27-ми октомври или ще сваляте правителството? Разединени ли сте двата синдиката, след като няма да излезете на този протест рамо до рамо президентите на КНСБ и КТ "Подкрепа"?

Радио К2 пита Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи: Ще успеете ли да убедите европейските ни партньори за отпадане на мониторинга с приемането на антикорупционния закон? Какво съгласие постигнахте на КСНС? 

Радио К2 пита Таско Ерменков, народен представител от ПГ на БСП за България: Вие адвокат ли сте на депутата Георги Стоилов и брат му Илия Стоилов, арестуван за рекет и изнудване? Защо не чуем позиция от лидера на БСП Корнелия Нинова или от самия Георги Стоилов? Защо той не излезе пред медиите, къде е, гузен ли е за нещо? Защо се държите като „двуликия Янус"? Как определяте кое дарение е малко и кое голямо? Подкрепяте ли рекет, изнудване и корупционни практики?

Изявление на Тома Биков, народен представител от ПГ на ГЕРБ, който пита БСП за депутата Георги Стоилов.

Беновска пита Корнелия Нинова, лидер на БСП: Как ще коментирате, г-жо Нинова, корупция ли е, или е закупуване на депутатско място това, че братът на Георги Стоилов, арестуван в момента- Илия, за рекет и насилие, е под номер 498 във вашият дарителски списък на парламентарните избори? Това белег на корупция ли е, закупуване на депутатско място ли, или какво? Вие считате ли, че сега предконгресно, като кофти реклама, ГЕРБ Ви победиха- заедно с президента -по отношение на вашия законопроект за антикорупционния орган? Ще искате ли промяна между първо и второ четене, да речем, на закона за корупция, за да можете да предложите някакъв контролен орган, ако нещата вървят да се назначава ръководството на органа от НС? Контролен орган някакъв няма ли да измислите?  

Беновска пита Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ и Цветан Цветанов: Корупция ли е, или е закупуване на депутатско място това, че братът на Георги Стоилов, арестуван в момента- Илия, за рекет и насилие, е под номер 498 в дарителския списък на БСП  на парламентарните избори? Това белег на корупция ли е, закупуване на депутатско място ли, или какво?  

Изявление на президента Румен Радев след заседание на КСНС  на тема „Необходими законодателни мерки за противодействие на корупцията". 

Изявление на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след заседание на КСНС  на тема „Необходими законодателни мерки за противодействие на корупцията". 

Изявление на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ след заседание на КСНС  на тема „Необходими законодателни мерки за противодействие на корупцията". 

Изявление на лидера на БСП Корнелия Нинова след заседание на КСНС  на тема „Необходими законодателни мерки за противодействие на корупцията".  

Изявление на премиера Бойко Борисов от дискусия "Бизнесът и правителството в един отбор" за контрабандата, енергетиката, икономическите показатели и бизнес средата.

Изявление на президента Румен Радев от дискусия „Европа отново на път" за проблемите в сферата на европейската сигурност.

Изявление на премиера Бойко Борисов от дискусия „Европа отново на път" за проблемите в сферата на европейската сигурност.

Изявление на Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната от дискусия „Европа отново на път" за проблемите в сферата на европейската сигурност.

Изявление на Корнелия Нинова, лидер на БСП от дискусия „Европа отново на път" за проблемите в сферата на европейската сигурност.

Изявление на Сергей Станишев, президент на ПЕС от дискусия „Европа отново на път" за проблемите в сферата на европейската сигурност.

Стани ръководител на полети!

Стани ръководител на полети!

Беновска: Г-жо Нинова, делите ли БСП на „свои“ и „чужди“ и Вие,самата , ли сте партията?

Беновска: Г-жо Нинова, делите ли БСП на „свои“ и „чужди“ и Вие,самата , ли сте партията?