Новини

Цончо Ганев: „Възраждане“ може да направи правителство и група в ЕП!


Цончо Ганев: „Възраждане“ може да направи правителство и група в ЕП!

23-06-2024 00:55

Внимание! В името на фактите, в "Беновска пита" се наложи допълнително да монтираме предаване на Евроком. Г-н Цончо Ганев каза, че Ивелин Михайлов е бил в Евроком при Сашо Диков и казал:

 

 

Илиана Беновска: Това, което ще видите сега, е допълнителен запис, който ще монтираме във видеото с Цончо Ганев. Ще излъчим предаването на Евроком със Сашо Диков и Ивелин Михайлов от „Величие"! Да бъдем абсолютно достоверни към фактите, това, което ние от „Беновска пита" и „Радио К2" държим непременно! Ако някой има нещо да каже по темата, дали Цончо Ганев или Ивелин Михайлов, да заповяда!

 

 

Сашо Диков: Уважаеми зрители, още с първия ден от работата на новото НС започнаха скандали с представители на „Величие"! Г-н Марков вдигна напрежението, казвайки, че първия ден е закъснял и заради това, че е направен опит да бъде рекетиран от представители на 3 партии. Не поиска да даде повече подробности и информация, но Ивелин Михайлов, идеологът на „Величие", мисля, че има какво да каже. Г-н Михайлов, кажете за какво става дума? Защото на всичкото отгоре се разбира, че става дума за компромати със сексуален характер!

 

Ивелин Михайлов: Аз не мога да кажа точно какви са. При мен също изпратиха посланик, който трябваше да ми предаде съобщение, че е хубаво да работим съвместно. Първо нещата бяха, че по някакъв начин можем да работим, то беше преди посланието, което беше изпратено първото, че можем да работим добре, при което аз няма да имам проблеми повече с фирми. Виждате, че тези проблеми ми се създават от външни места. И няма да се притеснявам за финансови и други неща. Но аз не съм подкрепил партия, влязла в Парламента, за да си защитавам личния бизнес. Всички хора в България страдат от това, от което страдам и аз. Когато един човек реши да има лично мнение или да прави нещо, което, как да кажем, да няма протекция от властта,  тогава изведнъж започва да бъде мачкан по всякакви варианти. Говорим и съдебни, и с организирани престъпни групи. Това е нещо, което вижда широката общественост, когато аз бивам мачкан с полиция, прокуратура, служби. Но винаги при мен са пращани и хора, които са от ъндърграунда. Давам пример, единият е Николай Тошев - Чирпанския от Варна. Другият е Росен Евтимов от Бургас. Но не са само те, те са цяла система, върволица от хора, която идва. И всичко това нещо е постоянно с цел да ми решат проблемите, които те ми създават. В единия случай те създават проблеми на бизнеса, след това искат рекет, за да ги решават. Това е масово в страната.

 

Сашо Диков: Само секунда!

 

Ивелин Михайлов: Само да кажа. След като това нещо не успява, те ми пращат човек, който ми казва, че щяло да има компромати от сексуален характер. Аз не знам какви компромати от сексуален характер може да има, след като аз съм разведен човек. В България има много липса на мъже и жените някой трябва да се грижи за тях! А ако изфабрикуват, а защо казвам изфабрикуват, защото какво ще пускат тези хора, аз не мога да кажа, защото те могат да си направят дийпфейк с всякакви неща, технологии. Поради тази причина аз нямам конкретика, просто това нещо ми е казано. Аз им казах, че могат да пускат каквото си искат. 365 дни спя с различни жени, 365 мъже има, 200 извънбрачни деца, преди да се разведа още. Така че въобще не ме интересува. Това нещо показва, че в България има изнудване от страна на най-висшите членове на партиите, на две основни партийни организации, първата и втората. И на второ място, това е търговия с влияние!

 

Сашо Диков: За да звучите още по-убедително би трябвало да кажете пратеника първо познавате ли го?

 

Ивелин Михайлов: Не, няма да кажа! Има определени неща, разследвания, но тези разследвания трябва да са международни, както има комисии „Магнитски" и други неща. Имам и други сведения от други места, където физически организират определени неща срещу мен. И аз пак не мога да разбера, една партия ако е от 13 човека, аз не съм в Парламента, как може тази партия по такъв начин толкова да пречи на управляващите.

 

Сашо Диков: Извинявайте, с общи приказки няма нужда. Човекът би трябвало да го познавате, който са го пратили?

 

Ивелин Михайлов: Познат е, да!

 

Сашо Диков: Той трябва да идва или от ГЕРБ, или от ДПС, защото Вие намекнахте?

 

Ивелин Михайлов: Да кажем на някоя от основните партии, да!

 

Сашо Диков: Вие казахте на първите две.

 

Ивелин Михайлов: На първите две, да.

 

Сашо Диков: Който Ви плаши с компромати на сексуална основа?

 

Ивелин Михайлов: Точно така. И другото, понеже те по някакъв начин са засегнали и полковника, днес виждам, че има някакво решение, при което нашата група е убедена да гласува за председател на ГЕРБ и ДПС, макар и за една седмица. Но ние не можем да гласуваме с хора, които правят изнудване, нали? С престъпници не може да се гласува. Това нещо трябва да бъде осветено по някакъв начин. Това нещо за съжаление съдът и прокуратурата няма да го направят. Което ме навежда на мисълта, че има възможност полковника с компроматите, с които са го заплашили него, така да е подействал, че човекът да не е издържал! И днес ще говоря с нашите депутати, защото не знам какво е политиката, но има някои принципни неща! С престъпници не може да се гласува. Първо те трябва да си признаят престъпленията. Нещо трябва да се промени. Няма начин в тази държава по този начин да се продължава!

 

Сашо Диков: Ако Ви извика ДАНС или прокуратурата ще кажете - „При мен дойде Иван Иванов, пратеник на ГЕРБ! Или при мен дойде Иван Иванов от ДПС!"?

 

Ивелин Михайлов: Мога да говоря само пред международни институции. нашите институции са пробити отвсякъде. Не мога пред тях да кажа. Защото имам сведения и информация за пробити институции. оттам нататък свидетел няма да стигне до съда. По някакъв начин ще мисля и за моята безопасност! Ще призова и хората в България, ако физически се случи нещо с мен, те знаят кои са виновните и какво трябва да се направи!

 

Сашо Диков: Вярно ли е, че са Ви запорирали сметките на сума ти фирми?

 

Ивелин Михайлов: Това не го мислете, това са  стандартни неща. Да са живи и здрави, ще ги оправим тези неща. Въпросът е друг, в България трябва да има законност, чест и доблест и някакви правила! Няма как политически решения, свързани с целия народ и с държавата, с бюджета, с решения за включване във война, да бъдат управлявани от хора, които се управляват от компромати! Помислете си какви хора са в Народното събрание! Просто си го помислете това нещо. Защото изведнъж имаме, изведнъж хората решават, че са евроатлантици, изведнъж решават, че ги интересуват геостратегически проблеми, а не ги интересуват вътрешните. Ние бяхме в Доспат, ще покажем и на други места, това, което сме обещали на хората е осветяване на това, което се случва в България!

 

Сашо Диков: Аз не мога да разбера защо не кажете поне името на човека, за да го потърся!

 

Ивелин Михайлов: Не мога, има трети лица, които по някакъв начин ще пострадат. Не мога да го направя това нещо! Казвам единствено пред международни органи. Ще търся възможност къде това нещо мога да го направя. Тези хора трябва да дойдат и публично да се извинят! Нещо трябва да се промени в тази държава. Не може така!

 

Сашо Диков: Вярно ли е, че чакате десетки хиляди хора, организирате утре и вдругиден празник?

 

Ивелин Михайлов: Дай Боже! Ако дойдат ще видим и подкрепа, от каквато имаме нужда, защото може и да се наложи да се излезе изцяло в страната. Просто хората трябва да знаят и да вземат правилни решения за нещата, които се случват в България!

 

Сашо Диков: Какво казахте, празник или нещо такова?

 

Ивелин Михайлов: Всеки журналист, който тръгне да разпространява или откъдето излезе някаква информация, компромати за който и да е човек, вие трябва да знаете откъде са източниците! И за какво е тази компроматна война. Тя цели хора да бъдат по някакъв начини притиснати с цел решения, които са важни за бъдещето на България! Тук става въпрос за парите и бъдещето на българския народ!

 

Сашо Диков: Разбрах! Благодаря!Ниската избирателна активност. Поведението в 50 НС на ПП „Величие".

   „С огромно удоволствие и любопитство започваме разговора със заместник-председателя на 50 НС Цончо Ганев от „Възраждане", защото трябва да изясним някои неща, които  касаят бъдещето на България и на народа. Защото вие от „Възарждане" винаги сте поставяли на преден план народа, нали така? Ако позволите, преди да започнем разговора да ви пусна речите, които се произнесоха в първия ден на НС и специално да откроя Костадин Костадинов!", започна разговора Беновска и пусна запис от декларациите на ПГ от 19.06.2024 г.19 юни 24-та


От трибуната на 50 НС всички политици, уж, се заклеха в България

 

Тома Биков, ГЕРБ:  Убедени сме, че пътят за излизането от политическата криза и поставянето на България на пътя на развитието и успеха е възможен само чрез генерирането на ефективен диалог между всички парламентарни партии, който да доведе до излъчването на правителство на споделената отговорност с адекватна програма и пълен управленски мандат. Бог да пази България!

 

 

Йордан Цонев, ДПС:  Дневният ред на политиците не е дневният ред на обществото.

 

Николай Денков, ПП: Липсата на осъдени политици за корупция в България не е резултат от една или друга политическа среща. Тя е резултат от неработещите прокуратура, антикорупционна комисия, Инспекторат на ВСС и още няколко ключови институции.

 

Костадин Костадинов, Възраждане: И в това НС, както и в предишните, „Възраждане" няма да спре да защитава България, българите и българските национални интереси. Ние друг народ нямаме, ние друга родина нямаме. Ако трябва ще се бием, ако трябва ще умрем за него. Защото както е казал великият поет Вапцаров „В бурята пак ще бъдем с теб, народе мой, защото те обичахме!". Да живее България!

 

Атанас Зафиров, БСП: Като партия с най-дълга парламентарна история, ние от БСП често ще ви връщаме към същността на парламентаризма и политиката. А те не са нито проект, нито бизнес начинания. Техният смисъл не е да захранват партиите с пари, власт и контрол.


Тошко Йорданов, ИТН: Пред нас, като нация, има напълно реални проблеми. Решения на тези проблеми може да вземе и да изпълни едно експертно правителство.

 

Виктория Василева, Величие: Винаги започваме парламентите с програмни речи, в които даваме обещания, които никога не изпълняваме. В същите тези програми речи правим и заклинания, които на следващия ден забравяме. Затова, позволете ми в днешния ден, 50 юбилеен парламент, да започнем със стихове и то със стихове на един велик български поет Дамян Дамянов:

 

„И все по-упорито се говори, че Ботев бил от българин убит,

и българин, пръв, бил проговорил какъв бил Левски и къде бил скрит,

безсмъртен бил Димитър Общи,

пак, го срещам днес, незнайно где,

и се плаша, че може и мен да предаде,

Българийо, родино, майко моя,

прекръствам те с един разпятен кръст 

и пак те питам с ужас неспокоен

как можеш и мръсникът, и героят, да раждаш из едната своя плът"

 

Уважаеми колеги, днес за българските граждани дали ще бъдем мръсници или герои зависи само от нас! Благодаря ви!
    Беновска продължи: „Направи ми впечатление, че Костадинов завърши със стих на Вапцаров, а Василева със стих на Дамян Дамянов. Но не това е най-важното. Вие, като избирател, на кое партиите повярвахте след тези словоизлияния?". Цончо Ганев отвърна, че „Възраждане"  е единствената партия, която с действията си в Парламента застава зад това, което е говорила. Той продължи, че имаме за пореден път ситуация, в която политически субекти едно говорят в предизборната  кампания, поемат ангажименти, след което влизат в Парламента и още в първия ден забравят всичко и правят обратното на това, което са обещавали на своите избиратели. „Медиите обясняват, че на поредни избори хората няма да отидат да гласуват, защото са уморени. Това не е истина! Хората не гласуват, защото вече не вярват на нищо и на никой! Не отиват да гласуват, защото предишния път за пореден път са били излъгани. Когато една коалиция говори, че ще вкара Борисов и Пеевски в затвора, а след това започва да управлява с тях, това отврати 200 000  човека и те просто не отидоха да гласуват. Нека не забравяме, че когато влезе в Парламента, Борисов обеща, че ще вкара Доган и Станишев в затвора. Не стана! И там има отлив. Но тук не говорим само за математически отлив, тук има неизпълнени политики. Когато имаш една нова формация, спечелила доверието на доста хора, по-малко от 100 000, но все пак прескочила прага и влязла в Парламента, говори, че ще разобличава задкулисието, лидера на партията, който обяснява, че е председател, това не знам доколко е истина, според мен тук има някаква лъжа, но това няма значение, може да се провери в регистрите на съда, когато обяснява, че НАТО е лошото и България трябва да излезе от НАТО, и когато казваш, че България губи от членството си в ЕС, но веднага след изборите започваш да говориш, че мястото на България е в НАТО и че ЕС е хубаво нещо. И когато на втория ден гласуваш заедно с ГЕРБ и ДПС и избираш една комисия, това отвращава хората! Това, което всеки един от нас, който се занимава с тази мръсотия, наречена политика, се сблъсква! Ние от „Възраждане" сме в ситуация, в която вървим по един изпепелен път от такива шарлатани! И трябва да убедим хората да гласуват. Не знам кога ще са следващите избори, може и да има правителство и да се разберат, все пак доста хора дават сигнали, че ще подкрепят правителство, но така или иначе ще има избори. И тези хора, които са гласували за новата партия, и те няма да отидат да гласуват, повярвайте ми! Аз не знам дали ние от „Възраждане" ще успеем да ги спечелим отново. Защото те ще сложат под общ знаменател тези, които са ги излъгали за НАТО, за ЕС, за това че няма да управляват с ГЕРБ и ДПС и ние ще се изправим пред ситуация, в която едни 100 000 човека отново няма да отидат да гласуват, защото са излъгани от своите избраници!".

    „А защо търсите сметка само на „Величие"? Виждате, че ИТН и те въртят резбата!", попита Беновска. Ганев отвърна: „Не, не е така! Ние имахме само един ден за гласуванията на „Величие" с ДПС и ГЕРБ за комисията за правилника. Това е ключова комисия, защото този правилник е с ранг на закон!".

  „Само вие предложихте кандидат от опозицията и мнозинството естествено го отхвърли!", припомни Беновска. Цончо Ганев отвърна, че от „Възраждане" са знаели, че техните кандидати за председател на Парламента и за председател на комисията за правилника ще бъдат отхвърлени, но като опозиция са длъжни да дават алтернатива. Той продължи „Ние в миналото НС имаме вкарани над 40 законопроекта. Знаехме, че няма да бъдат приети, то щеше да е и притеснително, ако бяха приети и вие щяхте да питате - чакайте сега, вие хем сте опозиция, хем всичките ви законопроекти минават!". Беновска каза, че по нейна оценка „Възраждане" са вкарали в миналия парламент някои много ценни законопроекти. Събеседникът ѝ отвърна, че от „Възраждане" го правят, защото българският народ трябва да вижда алтернативни решения за политики. Ако някой ден народът реши „Възраждане" да е първа политическа сила и да управлява, тя ще управлява на базата на тези законопроекти. Той добави „И стигаме до ситуация, в която в първия ден, след като е избран председател и НС реално работи, правиш знаково гласуване с ГЕРБ и ДПС! Цялата група, а не еднолично. И тук преди мен г-жа Василева ми говори за някаква война, всички били против тях! Вие сами се закопавате, не е нужно никой да води война с вас! Вчера вечерта имаше едно много интересно участие на Ивелин Михайлов при Сашо Диков, в което той директно се отрече от Николай Марков, каза че Марков има зависимости и тези зависимости вече го контролират! Казва, че Николай Марков явно вече е пробит, защото има зависимости. В това интервю той казва, че срещу него има компромати от сексуална насоченост, но в крайна сметка той бил разведен мъж и можел да обслужва и обгрижва които си иска жени!".

    „Моля Ви, не ме занимавайте с глупости!", прекъсна го водещата.

Първите законопроекти, които ще внесе „Възраждане".

    Цончо Ганев заяви, че „Възраждане" вече са внесли първия си законопроект, който предвижда прочистване на избирателните списъци. Има и подготвен пакет от законопроекти, които ще бъдат внесени. „Няма да се занимаваме с другите политически сили, но ПП-ДБ, ако си мислят, че ние ще забравим как обслужваха Борисов и Пеевски, много са сгрешили. В момента чакаме и КС, какво ще правим, ако КС върне всички промени в Конституцията? Тогава ще изпаднем в една много сложна ситуация, защото старата Конституция също не действа!", обясни заместник-председателят на НС.

Възможността КС да отмени промените в Конституцията и да стигнем до конституционна криза.

  „Има опасност КС, и това е мнение на юристи, има опасност КС не само да върне тези промени, а стъпвайки на едно старо решение от 90-те години да обяви, че тези промени са изначално невалидни. Тоест да нямат никакви последици. И тогава, само ще ви дам един пример, например Главчев бил ли е законен министър-председател, или не е бил?", попита Беновска. Гостът ѝ отвърна, че главният виновник за всичко това, Христо Иванов, вчера е била гласувана оставката му и е напуснал Парламента. В момента сме в тежка политическа криза, но можем да изпаднем и в конституционна. А тези промени са били прокарани именно от ПП-ДБ.

   „Но тогава възниква и друг въпрос, прощавайте, че ще Ви го кажа, но Вие задълбочено анализирате нещата, не Ви правя комплимент, тогава става уместен въпроса, след като вие не приемате решенията на редица политически партии, защо споделяте залата с тях?", попита Беновска. Цончо Ганев отвърна, че „Възраждане" са изпратени в Парламента от българските избиратели, защитават техните права и интереси. Водещата отбеляза, че не го правят ефективно. Ганев заяви: „Това дали е ефективно го определя българския избирател, който не гласува, седи си по къщите, слага под общ знаменател Костадин Костадинов с Делян Пеевски и казва - всички са маскари! Не, не сме всички маскари. И старата максима, че когато отвратените не гласуват, управляват отвратителните е факт! Затова в началото на разговора коментирахме поредните шарлатани, които забравят всичко и още първия ден си позволяват да ходят на разговори, които да поемат ангажименти за подкрепа на правителството!".

Повишаващото се влияние на ДПС в обществото.

    Цончо Ганев заяви, че апатията съсипва българското общество. На коментара на водещата, че за съжаление „Възраждане" са отстъпили с  едно място на изборите, той отвърна, че ако ДПС извадят още 100 милиона за купуване на гласове, защото оттам идват най-вече гласовете за тях, няма да се учуди един ден ДПС да станат и първа политическа сила. Така че ДПС в момента, както и в предишните 10 месеца, определя дневния ред на управляващите!

    „Сега вие искате, настоявате, доколко сте в правото си, да в правото си сте, защото сте една от парламентарно представените политически партии, макар че отстъпихте едно място назад за съжаление, но вие от „Възраждане" искате на вас да се даде третия мандат, а вие имате готов експертен кабинет, така ли е?", попита водещата. Цончо Ганев отвърна, че „Възраждане" не предлага експертен кабинет, зад който се крият като зад смокинов лист останалите партии. „Възраждане" се бори за доверието на българския народ и да управлява, а не да мишкуват, да се крият в Парламента и да подкрепят което и да било правителство. „В тази връзка, на база на нашите експерти, на база на това, което имаме натрупано като опит, на база на това, което имаме натрупано като законопроекти, ние казваме не само сега, но и в предишни НС, че „Възраждане" има готовност да предложи самостоятелен кабинет! При положение, че нямаме подкрепа над 50%, ще търсим подкрепа на база политики, а не на база пазарлъци!", категоричен бе той.

   „Но от кого? Воювате с „Величие", говорите срещу ДПС с безпощаден анализ, питате защо Борисов не е в затвора, БСП я отминахте, защото тя е със затихващи функции, за ИТН сте снизходителни. От кого ще търсите подкрепа!", попита Беновска. Цончо Ганев отвърна, че по време на кампанията от „Възраждане" са заявили, че са готови да водят разговори с всеки един, за да получат нужната подкрепа, с изключение на ДПС. Причината е, че ДПС не е политическа партия, а организирана престъпна група. „Защо ДПС да е организирана престъпна група? Това е една партия, която съществува вече от 35 години, създадена на етническа основа, провокирана от възродителния процес, която е стъпила на българска почва и има и много българи в нея и то неслучайни?", попита водещата. Събеседникът ѝ отвърна, че на първо място ДПС е регистрирана противозаконно, защото никой няма право да регистрира политическа партия в страната. Но ДПС, според Ганев, вече дори не етническа партия, а организирана престъпна група, насочена основно към купуване на икономическо влияние. ДПС навлиза трайно в райони, където няма етнически турци или мюсюлмани, свързани с техния генезис. „Какво общо имат да речем с Петрич ДПС? Аз ще ви кажа, имат общински съветници, имат силно представителство, но там няма нито един мюсюлманин! Какво общо има ДПС с Видин, Лом и цяла Северозападна България? Нищо! Но ДПС имат депутати от Враца, затова ДПС вече не са никаква етническа партия! Те са организирана престъпна група!", категоричен беше Цончо Ганев.

   „За да спрете с тази организирана престъпна група, аз ще се опитам да Ви оборя с нещо много ярко. Не защитавам ДПС, но като юрист ще Ви кажа, че квалификациите се поставят след произнесена присъда! Аз мога да кажа - Цончо е едикакъв си, Вие можете да кажете - Илиана е едикаква си! Но докато няма влязла в сила присъда, ние не сме такива, нали така?", попита водещата. Цончо Ганев отвърна, че точно затова не персонифицира, а казва, че цялата организация е организирана престъпна група.

  „Не ги защитавам, но ще дам възможност Доган да покаже на дела какъв е всъщност той! Защото той е стожерът и гръбнакът на тази партия! Ето какво каза той след като гласува на 9-и юни!", продължи Беновска и пусна запис от изказването на Доган след като гласува на 9-и юни:


9 юни 24-та

Може би, Полковникът Марков е пропуснал какво заяви Ахмед Доган като гласува за 50 НС и ЕП?

 

Медия: Г-н Доган, каква е трайната формула за управление?

 

Ахмед Доган: На този етап не виждам трайна формула!

 

Медия: Не виждате?

 

Ахмед Доган: Еми не виждам, след резултатите тогава вече мога да ви кажа каква е тази формула!

 

Медия: ДПС би ли излъчило министър-председател?

 

Ахмед Доган: Не! Мисля, че няма нужда!

 

Медия: Г-н Джевдет Чакъров или Делян Пеевски?

 

Ахмед Доган: Не! Не! Не!


  

Беновска продължи: „Виждате, Доган каза, че няма трайно решение на въпросите, но накрая беше адски убедителен, каза три пъти не, ДПС не трябва да излъчва министър-председател! Къде видяхте тук некоректен замисъл?". Цончо Ганев отвърна, че няма как да коментира един от хората с печална слава в България. „Няма смисъл да коментирам Ахмед Доган! Аз виждам с очите си как Пеевски дерибейства, как всички му ховеха по свирката 10 месеца в предишния парламент и сега продължава да е силния човек! Това, което искаше Пеевски, всичко се изпълняваше от управляващите!", категоричен бе той.

Ще успее ли „Възраждане" да обори тезата, че политиците влизат в Парламента само заради облагите?

   „Хайде да видим дали „Възраждане" ще успеете да оборите в по-ново време тази стара теза, която битува вече 35 години, Вие знаете ли кой е най-печелившия бизнес в България? Политиката!", продължи Беновска. Ганев отвърна, че за депутатите от „Възраждане" това не е така, защото те изкарват много повече пари от професиите си, които имат извън Парламента. Беновска продължи: „Но ще успеете ли от „Възраждане" да оборите това, че политиците искат да влязат във властта заради облагите? С Ваш личен пример?". Цончо Ганев отвърна: „Не гледайте кой какво върши, а кой какво прави! В 47 НС, когато беше свалено правителството на Кирил Петков и Корнелия Нинова, предложиха на „Възраждане" да заменим ИТН, но ние отказахме! В 48 НС на ГЕРБ и ДПС не им достигнаха гласове, водиха разговори с нас, както и с всички останали, но ние отказахме! В 49 НС ГЕРБ и ДПС отново проведоха разговори, само това, че ние отказахме да се включим в тяхната сглобка, взеха ПП и ДБ! Към днешна дата кой спира Борисов и Пеевски да управляват 4 години, някои вече се преклониха пред тях? Ние сме тези, които определяме да не сме управляващи, а не това, което е като разположение в Парламента! Никой, който е гласувал за „Възраждане", не е гласувал, за да стане някой от нас министър. Всеки, който гласува за нас, гласува за определени политики и ние с делата си показахме, че нямаме желание да подкрепяме безпринципно когото и да било!".

Успехът на „Възраждане" на изборите за ЕП. Създаването на нова парламентарна група.

    „Ще ми позволите ли да Ви пренеса малко извън България, защото вие постигнахте един невероятен успех. Вие постигнахте невероятен успех в ЕП, имате трима представители!", продължи Беновска. Ганев отвърна, че следващата седмица предстои „Възраждане" да сключи  споразумение с представители на още 7 държави и да има нова ПГ в ЕП! В лицето на „Възраждане" България навлиза в реалната политика на ЕП и не просто да отиват едни депутати, които да мишкуват, а да се борим за реални промени в ЕС.

   „Искам да пуснем малко от едно предаване тук с вашия лидер Костадинов, аз му бях подготвила една сладка изненада от Пловдив, Бойко Борисов беше поканил Урсула фон дер Лайен и Манфред Вебер. Засега фон дер Лайен не я избират за председател на ЕК, но Вебер вече го избраха за шеф на ЕНП!", продължи Беновска и пусна част от гостуването на Костадин Костадинов в „Беновска пита" на 7 юни 2024 г.Илиана Беновска: Моят подарък към Вас, в неделя бяха в България, в Пловдив Урсула фон дер Лайен, председателката на ЕК, която се кандидатира за втори мандат и Манфред Вебер, който е председател няколко мандата на ЕНП. Тук съм ви направила една кратка извадка от техните думи за „Възраждане". Те не говориха за никой друг, освен за „Възраждане", не знам дали обърнахте внимание?

 

Костадин Костадинов: Естествено, че обърнахме внимание!

 

Илиана Беновска: Колеги, пуснете го!

 

Манфред Вебер: Вие, българите, добре познавате заплахата: Русия ви диша във врата, от другата страна на Черно море. Крайнодесните „Алтернатива за Германия" и „Възраждане" може да си мислят, че като са марионетки на Путин, той ще ги защитава. Събудете се! За да спрем Путин, трябва да му покажем, че сме силни, а не слаби! 

 

Урсула фон дер Лайен: Но днес тези ценности отново са застрашени от екстремисти и демагози. Независимо дали става дума за екстремисти от крайната левица или от крайната десница. Независимо дали става дума за „Алтернатива за Германия" в Германия, за "Национално обединение" във Франция, за „Конфедерация" в Полша или за „Възраждане" тук в България. Имената може да са различни, но целта им е една и съща:

 

Те искат да погазят ценностите ни и да разрушат нашата Европа. Но ние от ЕНП никога няма да позволим това да се случи.

 Защото "Съединението прави силата!"

 Българският национален герой Христо Ботев е казал:

 "Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира"

 

Свободата, независимостта и суверенитетът винаги са били мечта и копнеж на хората. И днес това важи с пълна сила за народа на Украйна!

 

 

Илиана Беновска: Защо, г-н Костадинов?

 

Костадин Костадинов: Кое защо?

 

Илиана Беновска: Какво пречите вие на ЕНП, на техните идеи? Какъв аргумент да сложа в защита на тези пламенни думи срещу „Възраждане" и вашите евентуални партньори в ЕП?

 

Костадин Костадинов: Защото „Възраждане" е явление, г-жо Беновска! „Възраждане" е явление, което вече надхвърля границите на България! Ние пишем историята не само на нашата държава, но и на нашия  континент! Защото това, което ние в момента подготвяме, е създаването на нова група в ЕП, което не се е случвало от 10 години насам. В момента в ЕП има 5-6 групи. При това нито една от тези групи досега не е правена от партия от класическа източноевропейска държава. И сега си представете една политическа сила от най-бедната и корумпирана държава в ЕС, с най-безправното положение в ЕС, изведнъж тя излиза и казва - ние ще направим група и оттук насетне ще се съобразявате с нас! В „Политико", което между другото е официоза на ЕК, да кажем грубо брюкселския държавен вестник, там излезе една много интересна статия. В нея пише буквално, че има опасност да се създаде група, която ще има ефекта на внасяне на мегафон в средата на ЕП! Вие представяте ли си в тихата, кротка, заспала бюргерска среда ще се появят едни хора, които, о, ужас, ще говорят на висок глас това, което никой досега не си е позволявал да каже! Истината влиза в ЕП! Истината чрез „Възраждане" и нашите съюзници ще стане уважаван партньор там! Защото това, което ние направихме в България, където направихме една тиха електорална революция, която продължава в момента и това ще продължава, докато не спечелим изборите не бъдем първа политическа сила и не започнем да управляваме! Но това ще се случва и вече се случва и в Европа! Затова я е страх Урсула и всички тези нейни ръкомахания! Между другото за не знам какво им става на немците, когато се класират на някое водещо място и започват да ръкомахат. Ама ръкомаха като неин предшественик преди 80 години. Само дето няма мустачки!

 

Илиана Беновска: Опа!

 

Костадин Костадинов: Плюс това ние не сме сигурни, когато говорим за Урсула, ние говорим в женски род, аз не съм сигурен дали е жена. Говорим за Западна Европа, там не е много сигурно кой какъв е!

 

Илиана Беновска: Тук вече стана скандал!

 

Костадин Костадинов: Помните какво се случи на Евровизия, където спечели нещо, което и то не знае какво е! Казва, че е „то", защото един ден можело да бъде мъж, на другия ден жена!

 

Илиана Беновска: На Нидерландия Мис Свят видяхте едно „то"!

 

Костадин Костадинов: Така че Урсула или Урсул, не знам какво е, то не ми е казало! Не е притеснено толкова от това, което с ръкомахания казва тук в България! То е притеснено от това, че се създава за първи път реална алтернатива в ЕП!

 

Илиана Беновска: Отидохте много навътре, но да видим какво ще стане. Сега ми носят фейсбук публикация. „Урсулът", членувано с пълен член, мъжки род!

 

Костадин Костадинов: Именно, за това говорим!

 

Илиана Беновска: „Урсулът си е такъв! Манфред и то не пада по долу!"

 

Костадин Костадинов: Именно! И в неговия случай няма как да сме сигурни той, тя или то!   Беновска продължи: „Силната ви карта е Европа, групата, която казвате, че ще създадете. Борбата за българските интереси, защитата на българския народ, равноправието в ЕС! Да добавя още, че на 1-ви юли Унгария поема председателството на ЕС, а вие изградихте добри връзки с Орбан!". Цончо Ганев отвърна, че България е една от основополагащите държави в Европа, защото има разлика между Европа и ЕП, но „Възраждане" винаги са казвали, че нашето място е там и трябва да направим така, че Европа да започне да работи за България. България трябва да защитава своите интереси и да предоговори всичко това, което имаме като условия. В България битува усещането, че българските евродепутати отиват в Брюксел само да си взимат заплатите, но ние виждаме, че представителите на „Възраждане" от първия ден започват да работят за изпълнение на това, което заявяват. Следващата седмица ще бъде учредена новата група, която ще следва линията всяка държава да има суверенитет и да го защитава. А не да има наднационално правителство, което да решава кое е по-добре за всички. Същото прави в Българския парламент и „Възраждане". Добри предложения ще бъдат подкрепяни и от ляво, и от дясно, но в никакъв случай някакво наднационално правителство, каквото е ЕК.

Проблемът с образованието в България. Налагането на либерални идеологии и възможността деца да бъдат отнемани заради доноси.

   „Ще Ви пусна част от доклада на ЕК за грамотността в България и ще Ви подсетя да поставите тази тема и у нас и в ЕП!", продължи Беновска:19 юни 24-та

 

В деня на клетвата в 50 НС излезе европейски доклад:

 

България закъснява с изпълнението на Плана за възстановяване и устойчивост. ПВУ на България е в размер на 5.689 милиарда евро под формата на безвъзмездни средства. Досега страната ни е получила само едно плащане в размер на 1,37 милиарда евро, което представлява 24% от цялата сума. Въпреки че страната ни все още разполага с 4,3 млрд. евро, те ще бъдат изплатени след оценката на изпълнението на останалите 299 етапа и цели.До момента страната ни е изпълнила едва 22 цели от общо 321. Крайният срок за осъществяването на Плана за възстановяване е август 2026 г.
Брюксел очаква от България:

 

да подобри функционирането и да повиши капацитета на администрацията, да повиши качеството на обществените поръчки и да укрепи независимостта и функционирането на регулаторите. Подобряването на бизнес средата. Около 53% от инвеститорите у нас не са уверени, че техните инвестициите са защитени от закона и съдебната система.ЕК показва влошаване на образованието у нас през последната година.  

53,5% от 15-годишните нямат минимално ниво на владеене на математика, 52,9% - на четене, а 48% - в областта на науките.

Нивата на цифрови умения у нас остават много по-ниски от средните за ЕС (35,5% в България срещу 55,5% в ЕС).      Беновска продължи: „За съжаление всичко това е вярно!". Цончо Ганев отвърна, че наистина всички виждаме деградацията в последните години. Увеличението на заплатите на учителите, което само по себе си е правилно, не води автоматично до повишаване на грамотността. Водещата отбеляза, че сме изпуснали семейството. Събеседникът ѝ заяви, че сме допуснали всякакви НПО-та да навлязат в нашето общество. Той продължи: „През последните 10 месеца управляващата сглобка въведе частично Истанбулската конвенция през редица закони и това доведе до прочувствено интервю показаха едно семейство, което показва, че вече ще могат да бъдат отнемани деца на база доноси! Оказва се, че на база на една баба, която дава сигнал срещу родителите на своето внуче, детето вече им е отнето. И това благодарение на ПП-ДБ, които принудиха ГЕРБ и ДПС да им променят законодателството. Ние в редица изказвания в Парламента говорихме, че доносничеството ще доведе до отнемане на деца. Тогава г-жа Белобрадова, г-жа Шалапатова, като министър, оборваха и казваха, че това няма да стане!".

   „Те дали са госпожи? И аз като Костадинов питам дали не са то?", продължи Беновска. Ганев отвърна: „Когато в едно общество битува това, че не можем  да определим дали един човек е мъж или жена, а трябва той сам да определи, нека и те да се определят дали са жени! Въпросът е, че с новото законодателство отнемането на деца ще стане бизнес и това се случва! Ако ПП-ДБ си мислят, че „Възраждане" ще забрави всички безобразия, които направиха и в този Парламент ще мишкуват някъде отзад - това няма да стане!".

   „Мога ли да Ви помоля за финал, като заместник-председател на НС и като едно от важните лица в ПП „Възраждане", моля тези числа и факти, които преди малко обсъдихме, да ги поставите в дневния ред на Парламента, а защо не и в разговорите с президента! За да озонирате малко политическата обстановка от жадната борба за облаги!", продължи Беновска. Цончо Ганев отвърна: „Един от крайъгълните камъни не само за българското обществ, но и генерално, е образованието! Има една максима, че не е нужно да водиш война срещу един народ, трябва само да съсипеш образованието му и да изчакаш. Едно от най-ключовите министерства за тези 35 години на така наречения преход е МОН и там винаги са слагани най-големите сатрапи, които са съсипвали нашето образование! Като започнете от промиване на програмите за обучение, подмяна на учебниците, налагането на нови идеологии и на всичко това, което се смята за ново, модерно и напредничаво. Това доведе дотам думата „семейство" вече да е мръсна и да не се използва! Всеки сам да определя какъв пол да е! И идеологии като джендърство също да бъдат налагани! Защото учителите минават курсове за толерантност, за налагане на такива неща! Това води до деградиране на обществото! Приемам вашата молба!". Така завърши разговорът между Цончо Ганев и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване "Беновска пита" в youtube ТВ Беновска пита-Радио К2, Канал 3 и по "Радио К2" на 22-и юни 2024 година.

 

Беновска: Борисов, Радев, Пеевски, Главчев! Чий „Христос“ ще възкръсне на 9.6.24? Вашият или на България?

Беновска: Борисов, Радев, Пеевски, Главчев! Чий „Христос“ ще възкръсне на 9.6.24? Вашият или на България?

Беновска: Кирчовци, Кокорчовци, Лени, Деляновци, Бойковци, Радевци, Корнелии, Урсули! Фалшив живот! До кога?

Беновска: Кирчовци, Кокорчовци, Лени, Деляновци, Бойковци, Радевци, Корнелии, Урсули! Фалшив живот! До кога?