Новини

Пламен Николов: “Солидарна България” ще направи живота на хората по - хубав!


Пламен Николов: “Солидарна България” ще направи живота на хората по - хубав!

07-06-2024 12:21

Пламен Николов, кандидат за 50 НС, Солидарна България пред Илиана Беновска в youtube ТВ Беновска пита-Радио К2 и Канал 3 на 7-ми юни 2024 година.  

 

   

Николов - в политиката, за да се бори за спорта и спорната култура 


Беновска отбеляза за начало на разговора, че Николов е кандидат за 50 НС от Солидарна България, втори във 24 МИР. Той добави, че е бил футболист в "Локомотив", "Левски", шампион на България и участник на световното първенство през 1994 година. След това е бил треньор и ръководител. Сподели, че е оптимист и вярва, че чашата е наполовина пълна. "В политиката съм, защото това не е само външна и вътрешна политика, правосъдие, съдебна система, здравеопазване, но и спорт - затова има министерство на младежта и спорта" подчерта Николов, а Беновска го попита какво ще се случи, ако стане председател на комисията по младежта и спорта, защото спортът е възпитание, дисциплина и култура, а не само хубава фигура. Николов отговори, че ако говорят за материалната част на проблема - няма да им стигне предаването, за нематериалната - също. Той обобщи, че най-страшното е спортното хулиганство в страната и по-конкретно във футбола. С този въпрос трябва да се заеме и министерството и полицията, защото нормалните хора не могат да отидат на едно мероприятие с децата си. "Агитките на "Левски", на "ЦСКА", на "Ботев", на "Локомотив" Пловдив и на всички, които имат крайни привърженици, които не признават нищо друго, не признават диалог, а само агресията" коментира Николов. Беновска сподели, че е била много малка, когато баща ѝ я е завел на мача между ЦСКА и Берое и си спомня, че никой не е агресирал, въпреки различните агитки. По отношение на материалната база, Николов заяви, че е под всякаква критика - в училищата няма условия за спорт, учителите по физическо нямат ясна и точна програма за възпитанието и спортното усъвършенстване, няма ученически състезания, а в момента всичко опира до едно зелено училище.  


Спортни клубове фантоми; Богатите да се погрижат за спорта 


Пламен Николов коментира, че има много клубове фантоми, които пречат на финансирането на клубовете, които искат да произвеждат спортисти. Беновска отбеляза, че Васил Божков иска да създаде общност и да осигури финансиране. Николов каза, че не знае за това, но 90 % от кандидатите за парламент неглижират спорта. 

"Ще организирате ли богатите хора? Споменах Божков, Домусчиев също е изкушен от спорта. Дори и да не влезете в политиката - какво ви пречи?" попита Беновска. Николов каза, че се е стигнало до там да се вкарват чужди спортисти, които да участват в олимпиадата и няма никакви отбори за колективни спортове. Той подчерта, че не е нормално златният ни отбор по гимнастика да тренира в такива условия и да се очаква да печели. "Преди години имахме по 200 олимпийци и се чудеха как да отидат по-малко хора на олимпиадата. Сега не можем да спечелим квоти" подчерта Николов. Беновска коментира, че "Еврохолд" и "Електрохолд", Асен Христов вчера е създал фонд да се финансират различни сектори от спорта и призова Николов да се обади на Христов и да го привлекат като свой съратник. Николов заяви, че хора, които искат да финансират спорта и лицензирани клубове, трябва да получават облекчения и това трябва да залегне в закон. Той отбеляза, че в детските градини има клубове по спорт, които са направени, за да събират такси. "Ако клубът е изрядно лицензиран и произвежда спортисти, които ще носят слава на страната, би трябвало да бъде дотиран от министерството на спорта и всички документи да са ясни" заяви Николов. 


"Солидарна България" 


"Какво беше привлекателното да отидете в "Солидарна България"? Двете красиви дами ли?" попита Беновска. Николов каза, че са красиви, но привличат и в умствените си качества, начина си на говорене, политическата подготовка, синдикалния опит и спойката между двете е добре. "Ще бъде обърнато внимание на тези неща, които с вас споделих. Никой не обръща внимание на спорта. Няма терени за свободни тренировки. Това удря здравеопазването веднага" подчерта Николов. Беновска пожела да видят първото изявление на Мая Манолова и Ваня Григорова. 

  

Беновска: Манолова и Григорова - две съседки, чернооката и русата, разбирате ли се по женски?  

  

Ваня Григорова и Мая Манолова, коалиция „Солидарна България", пред   Илиана Беновска в youtube ТВ Беновска пита-Радио К2 и Канал 3 на 30.04.2024 

  

Илиана Беновска: Здравейте, г-жо Манолова! Здравейте, г-жо Григорова! 

  

Ваня Григорова: Здравейте, г-жо Беновска! 


Мая Манолова: Здравейте! 


Илиана Беновска: Искам да ви питам, но преди това да чуем нещо: 


Две съседки, две кокетки! 

Чернооката е Гинка, 

а пък русата Калинка! 


Използвам тази шеговита градска песен да ви попитам как ще убедите обществото, двете, че можете да се разбирате? Че това не е съюз от суета, а е политически съюз? Кой пръв? 


Ваня Григорова: Аз! След като двете работим заедно, сега, очевидно се разбираме добре! Да, до момента не сме имали такова тясно сътрудничество, макар че по отделни теми сме работили заедно! Когато човек иска да има и организация, иска да изгради стабилно сътрудничество, стабилно партньорство, полага усилия това да се случи. Така че смятам, че до момента, за все още краткото време, което сме имали заедно, но до момента не сме имали непреодолими различия и сме успявали да намираме изход и решение от всяка ситуация! 


Мая Манолова: Ако може да отговоря шеговито, защото и въпросът беше шеговит! 


Илиана Беновска: Хич не е шеговит! 


Мая Манолова: Българските граждани видяха провала на големите политически мъже, които не решиха нито един проблем на българския народ. Така че време е да влязат борбени жени, които да покажат как може да се работи за гражданите! Ние сме готови със законопроекти, нашите каузи са ясни - работещите хора, техните възнаграждения, техните права, битката на българските домакинства срещу монополите, ЧСИ-та, колекторски фирми, ЕРП-та, ВеК-та, банките, които буквално ограбват българския народ. Готови сме да обложим свръхпечалбите. Да направим един фонд солидарност, който да подкрепя уязвимите българи. Всъщност нашия тандем ще подкрепя обикновените работещи хора! 


Илиана Беновска: Кратко и двете - по един приоритет? Кое е най-важното? 


Ваня Григорова: Интересите на работещите български граждани! 


Мая Манолова: Защитата на българските домакинства срещу монополите! 


Илиана Беновска: Благодаря Ви! Желая Ви успех! 


Ваня Григорова: Благодарим! 


Мая Манолова: Благодарим! 


"Чухте приоритетите, които изредиха. Вие ги подкрепяте и ги обогатихте" каза Беновска. Николов подчерта, че всеки един е по-вещ в някоя област и затова той се е концентрирал върху спорта и е намерил почва на развитие в "Солидарна България", изслушват го, асимилират неговите идеи и се взимат решения.  

Ябълките  


Беновска подари на Николов червена ябълка за спорта, както и зелена за политиката, която ще чакат да почервенее.  Бюлетина № 9 


"На 9-ти юни гласувайте с бюлетина № 9. За мен Пламен Николов в 24 МИР с бюлетина №102" призова Николов. Така завърши разговорът между Пламен Николов и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване "Беновска пита" в youtube ТВ Беновска пита-Радио К2, Канал 3 и по "Радио К2" на 7-ми юни 2024 година.    


Беновска: Борисов, Радев, Пеевски, Главчев! Чий „Христос“ ще възкръсне на 9.6.24? Вашият или на България?

Беновска: Борисов, Радев, Пеевски, Главчев! Чий „Христос“ ще възкръсне на 9.6.24? Вашият или на България?

Беновска: Кирчовци, Кокорчовци, Лени, Деляновци, Бойковци, Радевци, Корнелии, Урсули! Фалшив живот! До кога?

Беновска: Кирчовци, Кокорчовци, Лени, Деляновци, Бойковци, Радевци, Корнелии, Урсули! Фалшив живот! До кога?