Новини

Николай Малинов: Българите сме Русофили и във война с Путин няма да влезем!


Николай Малинов: Българите сме Русофили и във война с Путин няма да влезем!

07-06-2024 12:17

Николай Малинов - лидер на „Русофили за възраждане на Отечеството", кандидат за 50 НС, пред Илиана Беновска в youtube ТВ Беновска пита-Радио К2 и Канал 3 на 7-ми юни 2024 година.  

 

 

Кампанията срещу Малинов; "Да говорим за важните неща" 

Беновска отбеляза, че започват закриванията на кампаниите, защото утре е денят за размисъл. "С какво беше изпълнена вашата кампания? Не за пръв път кандидатствате. Титулуваха ви като човек на Магнитски, блокираха ви сметките, имейлите, водят се дела срещу вас, трудно пътувате, но с какво беше изпълнена тази кампания за вас?" започна разговора водещата. Малинов сподели, че в личен план най-знаменателното събитие е било отнемането на жилището, в което неговата фамилия живее 53 години. "Тези удари по мен ги приемам като висока оценка за моята дейност от моите политически опоненти" каза Малинов. Беновска отбеляза, че днес лидерът на "Русофили за възраждане на Отечеството е трябвало да бъде при Путин. Малинов обясни, че при него се влиза с 24-часов ПСР тест, а заради разследователски причини не е могъл да излети и е помолил неговия заместник и помощник внука на Мандела да поеме тежката задача за разговори и изнасяне на духовната и културната част от форума, която е била възложена на Международното движение на русофилите, което Малинов възглавява. Той подчерта, че слоганът на "Неутрална България" - "Да говорим за важните неща" - носи политически и идеологически заряд, в коалицията са всички регистрирани комунистически партии, както и партия „Русофили за възраждане на Отечеството". В продължение са развили слога с "Мисли, сравнявай и избирай" и важните неща, които могат да се споменат, но се подминават от големите медии, покрай Швейцарската среща за напомпване на Украйна с повече оръжия, са - Русия обявява, че успешно е завършила всички изпитания и ще пусне на пазара ваксина срещу всички видове рак; Петербургският икономически форум дава послание за многополярност в света и няма война за територии и природни ресурси, а върви война за ценности - за традиционни и антиценности, за силна държава и слаба държава, за многополюсен и еднополюсен свят, в който някой се смята за избран. "За съжаление, нашата кампания в България не ги забелязва тези неща, не ги говори, но социологията показва, че все повече българи обръщат внимание на това, което е основна нашата теза - войната, мирът, неутралитетът. Преди няколко години бяхме доста самотни и екзотични в това отношение и се радвам, че тези теми набират сила в българското съзнание, че геополитическият избор, ценностният избор, стратегическите въпроси и важните неща в живота на българина са на челно място. Това се стараехме да наложим през кампанията. Разговорът за важните неща" заяви Малинов. Той призова българите да сравняват, да мислят и да избират, защото на пазара има над 30 политически субекта - винаги се гласува за 5-6 от тях и винаги българинът остава недоволен. 


Путин пред медиите с ясна позиция към Байдън 

Беновска добави, че много пъти са говорели за потомственото уважение към руската култура и душа - някои го наричат русофилство, други - хибридна война. Водещата отбеляза, че президентът Путин е провел над тричасов разговор с едни от най-големите световни медии, които го нападат и това показва, че той има хладнокръвието да отговаря на всички въпроси от какъвто и да е характер. Малинов сподели, че внимателно е следил събитието и неговата организация е имала 30 акредитирани души на събитието. Той сподели, че внукът на Мандела е председател на консултативния съвет в организацията. Беновска коментира, че Путин ясно е дал да се разбере, че ако се изпълни под сурдинка нареждането на Байдън да се даде оръжие на Украйна, което да може да обстрелва руски позиции, то той няма да спи в балдахина си, а ще действа. Малинов подчерта, че това е третата голяма новина и не само Путин е казал, че ще има ответна мярка и тя ще е за пръв път от 60-та година военни учения в Карибския регион, а е последвал и отговор на Америка - забранява на Украйна на повече от 321 км в територията на Русия и подчертава, че не може да бъде бомбардирана Москва. "Като геополитически анализатор, поддържащ отношения с вип личностите в Русия, особено с тези, които се занимават с външна политика, мога да кажа, че това е санитарният коридор, който Америка определя на Украйна като територия, която трябва да стане под контрола на Русия. Това е големият геополитически намек, когато се говори за километри" заяви Малинов.  


Йенс Столтенберг 


Беновска отбеляза, че Йенс Столтенберг е бил на една доста тайно сглобена асамблея на НАТО.  


Йенс Столтенберг: Ние ще направим това, ще честваме 75 годишнината на НАТО и ще отчетем защо НАТО е толкова успешен алианс. На срещата на върха във Вашингтон ние не само ще празнуваме, но и ще покажем, че НАТО се променя.  

Целта на НАТО е мирът, предотвратяване на войната и това се прави чрез възпиране и отбрана.  

Сега имаме една агресивна Русия, която използва сила срещу съседи на НАТО - Украйна, Грузия, Молдова.  

Проблемът е обаче, че през последните месеци не предоставихме на Украйна онова, което обещахме. САЩ с месеци се договарят за новия пакет. Европейските съюзници, които обещаха един милион боеприпаси, не са предоставили необходимите количества.  

Разчитам на вашата помощ, защото от вас се нуждае Украйна. 

Необходимо е съюзниците от НАТО да бъдат по-сплотени. Защото заедно ние сме 50% от икономическата мощ, от военната мощ на света. 


Неутрална България 


Беновска отбеляза, че е възникнал остър спор дали президентът Радев се обявява против български войски в Украйна, Костадин Костадинов е нападнал министерството на отбраната, че готвят тайно войски в Украйна, а те са отговорили, че няма да изпращат военни, а само ще участват в тренировъчна мисия на ЕС. "Каква е вашата позиция?" попита Беновска. Малинов отговори, че позицията е ясна от заглавието на коалицията - "Неутрална България" и означава, че след като Унгария, Сърбия, Словакия и Турция могат да имат стремеж към неутрална политика - защо България да не може да се стреми към неутрална България. "Ние трябва да другаруваме и с изтока, и със запада. Другарувахме само с едните и другите и виждаме докъде ни доведе това. Ако някой желае толкова силно да воюва, да слага каската и да заминава. Интересът на България е да бъде неутрална в този конфликт, да не участва. Участието в санкциите срещу Русия също е участие. Доставката на оръжие - също. Подкрепям в случай българския президент, който може би не използва точно думата неутралитет, но категорично казва, че доставката на оръжие означава наливане на масло в огъня. 32 партии и коалиции са на пазара - нека българите изберат тези, които са били последователни, честни, защото хибридната война е война за ценности и е важно, когато правиш избор, кой на каква позиция е бил последните 20-30-40 години от своята политическа и житейска автобиография, за да не останеш изненадан след изборите. Най-вредни са тези, които постоянно приказват едно, а правят други. Тези, които откровено казват, че са за война и за НАТО - те са ясни. Опасните са другите" подчерта Малинов. 
Бюлетина № 32 


"Гласувайте с бюлетина № 32 "Русофили и комунисти за Неутрална България. Благодаря ви!" призова Николай Малинов. 


  

Така завърши разговорът между Николай Малинов и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване "Беновска пита" в youtube ТВ Беновска пита-Радио К2, Канал 3 и по "Радио К2" на 7-ми юни 2024 година.    


Беновска: Борисов, Радев, Пеевски, Главчев! Чий „Христос“ ще възкръсне на 9.6.24? Вашият или на България?

Беновска: Борисов, Радев, Пеевски, Главчев! Чий „Христос“ ще възкръсне на 9.6.24? Вашият или на България?

Беновска: Кирчовци, Кокорчовци, Лени, Деляновци, Бойковци, Радевци, Корнелии, Урсули! Фалшив живот! До кога?

Беновска: Кирчовци, Кокорчовци, Лени, Деляновци, Бойковци, Радевци, Корнелии, Урсули! Фалшив живот! До кога?