Новини

Петър Волгин: “Възраждане” от войната САЩ-Русия брани България!


Петър Волгин: “Възраждане” от войната САЩ-Русия брани България!

07-06-2024 11:49

Петър Волгин, кандидат за ЕП, „Възраждане", пред   Илиана Беновска в youtube ТВ Беновска пита-Радио К2 и Канал 3 на 7.06.2024

 


Как е преминала предизборната кампания?

    „Два дни преди да изберем ЕП и НС с удоволствие стартирам с първия гост, Петър Волгин, кандидат за ЕП от „Възраждане"! След малко отиваш в НДК, където ще закриете кампанията! Как мина тази кампания за теб?", посрещна госта си Беновска. Петър Волгин отвърна, че за него е било страхотно изживяване, защото досега само е коментирал политиката, а вече за първи път влиза реално в нея. Той продължи: „Виждаш отвътре нещата, влизаш в тази машина, защото това наистина си е машина! И трябва да си готов за този един месец да нямаш никакво време за себе си! Времето ти трябва да е посветено на това резултатите на партията да бъдат възможно най-добри!".

   „Ти си човек, който си обича работата и влага страст в нещата! Аз съм те наблюдавала като колега, журналист, наблюдавах те и в кампанията. Тя също те увлече, нали? Ти вложи в нея душа и сърце!", продължи Беновска. Волгин отвърна, че винаги го прави, когато се занимава с нещо, което му е интересно. И въпреки голяма умора му е било много интересно. „Не съжалявам нито за миг, че се заех с това! Напрежението беше огромно, трябваше да си на ниво 24 часа в денонощието, но въпреки това или точно за това ми беше много интересно и това е един страхотен опит!", категоричен бе той.

  „Какво научи в тази кампания за това какво трябва да добавиш към твоите способности и възможности? И от какво се нуждаят хората? Нарочно не ги наричам нито избиратели, нито народ!", попита Беновска. Петър Волгин отвърна, че хората много искат някой да ги чуе! Да чуе това, което ги вълнува. Той продължи, че хората не ги интересуват евроатлантическите ценности. Не ги интересува дали ще сме предвидим евроатлантически партньор, дали ще бъдем на висотата на изискванията на Урсула фон дер Лайен. Хората се интересуват от обикновени неща, като здравеопазването, образованието на децата им, заплатите, които получават. Но и това дали има опасност България да бъде вкарана във войната, дали политиците са на  висотата да защитават националните интереси,  или просто са едни изпълнители, които ще направят това, което им кажат! „Тоест хората не се вълнуват само от ежедневни неща, но и от това накъде върви България, къде ще стигне и какво ще се случи междувременно с нея по този път!", обобщи Волгин.

Войната в Украйна и опасността България да бъде въвлечена в нея.

   „Позволяваш ли, като човек, който е много чувствителен и прецизен към думите, слушах те много внимателно, ти каза, че хората се вълнуват дали България ще влезе във войната! Ласкаво я членувахме тази война-та! Като членуваш едно нещо, значи го чувстваш познато. Има много войни по света, ние вече взехме да се чувстваме уютно с войната в Украйна! разбираш ли какво те питам?", попита Беновска. Петър Волгин отвърна, че тази война е най-близо до нас и опасността да станем част от нея е най-голяма. А тази опасност е голяма заради поведението на по-голямата част от българските политици, така наречените евроатлантици, които  смятат, че винаги трябва да се козирува на началниците от Брюксел и Вашингтон! И в името на това престараване те са готови да ни вкарат в тази война. „Затова най-важният въпрос е за войната и за мира! Ние решаваме този въпрос с нашия глас на 9-и юни и на двата избора. Защото вярвам, че „Възраждане" действително е партията, която може да спре този слугински устрем България да бъде вкарана във войната в Украйна!", категоричен бе Волгин.

  „Председателя на „Възраждане" Костадинов постави остро въпроса ще бъдат ли изпращани български войници в Украйна! президентът Радев също намекна за подобно нещо. Евроатлантическите политици се опълчиха, че това не било вярно. Вчера МО, не знам дали обърна внимание, даде едно опровержение, че България няма да праща войници в Украйна, само ще участва в тренировъчната мисия на ЕС!", продължи Беновска. Волгин отвърна, че когато слуша евроатлантически опровержения, се настройва много подозрително, защото тези хора винаги лъжат! Той продължи: „Вземи един от най-яростните евроатлантици в българския политически живот напоследък Кирил Петков и си направи извод за останалите с неговото мислене! За тях лъжата е като въздуха, те лъжат като вдишват и издишват! Да, в този ден точно те може би няма да изпратят войници, но това е защото никой не го иска от тях. Аз съм убеден, че само някой от Брюксел или Вашингтон да го поиска, тези за секунда няма да се поколебаят! В името на това да сме предвидим партньор и заради евроатлантическите ценности! А, да, и агресора трябваше да наказваме, това също трябва да бъде казано! И Зеленски, понеже се сражавал за нашата свобода! Заради тези красиви фрази ще изпратят български войници и стотиците опровержения ще бъдат забравени!".

   „Искам да ти пусна един интелектуален подарък! В Пловдив миналата неделя на закриването на кампанията на ГЕРБ дойдоха Манфред Вебер, председателя на ЕНП, и Урсула фон дер Лайен, настоящия председател на ЕК и кандидат за втори мандат! Бойко Борисов беше изключително щастлив! Но аз избрах потпури от техните изказвания, които прави впечатление, че „Възраждане" нещо много сте влезли в очите на европейските политици!", продължи Беновска и пусна запис от изказванията на Вебер и Фон дер Лайен от Пловдив от 2-ри  юни 2024 г.
Манфред Вебер: Вие, българите, добре познавате заплахата: Русия ви диша във врата, от другата страна на Черно море. Крайнодесните „Алтернатива за Германия" и „Възраждане" може да си мислят, че като са марионетки на Путин, той ще ги защитава. Събудете се! За да спрем Путин, трябва да му покажем, че сме силни, а не слаби! 

 

Урсула фон дер Лайен: Но днес тези ценности отново са застрашени от екстремисти и демагози. Независимо дали става дума за екстремисти от крайната левица или от крайната десница. Независимо дали става дума за „Алтернатива за Германия" в Германия, за "Национално обединение" във Франция, за „Конфедерация" в Полша или за „Възраждане" тук в България. Имената може да са различни, но целта им е една и съща:

 

Те искат да погазят ценностите ни и да разрушат нашата Европа. Но ние от ЕНП никога няма да позволим това да се случи.

 Защото "Съединението прави силата!"

 Българският национален герой Христо Ботев е казал:

 "Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира"

 

Свободата, независимостта и суверенитетът винаги са били мечта и копнеж на хората. И днес това важи с пълна сила за народа на Украйна!
   Беновска продължи: „Какво ще кажеш? И Христо Ботев беше намесен в атаката срещу „Възраждане"?". Петър Волгин отвърна: „Тези хора са ходещи клишета! Те имат няколко фрази, които непрекъснато използват. Аз тук ще ти напомня една моя много интересно направена героиня, нарича се Елочка Шчукина, тя е героиня от романа на Илф и Петров „Дванайсетте стола"! Тя успява да си живее прекрасно, като използва само трийсетина думи! Та тези хора са точно като Елочка Шчукина! Те си знаят - Путин ни преследва, ние трябва да спрем Путин, евроатлантическите ценности, да запазим Европа такава, каквато си я знаем! Това е! Тук явно някой от екипа на Урсула фон дер Лайен е решил да вкара някой местен елемент, свързан с България, да включи Христо Ботев! Но това са наистина едни ходещи клишета, които символизират много добре какво представлява днес ЕС! ЕС представлява точно това, едно клише, един ходещ трафаретен образ, от който не можеш да очакваш нищо интересно и оригинално. Можеш да очакваш само повторение на едни политически коректни мантри! А клишето е най-директния път към смъртта!".

Колко представители в ЕП може да излъчи „Възраждане"?

   „В заключение кажи с какво сърце отиваш, защото ти ще отидеш в Европа?", попита Беновска. Петър Волгин отвърна: „Това ще го решат българските избиратели в неделя. Аз се надявам, че „Възраждане" ще успее да изпрати 4 евродепутати! Всички социологически изследвания са като под индиго извадени, започвам да изпитвам силни съмнения към тях и ми се струва, че ще стане така, както винаги е ставало с „Възраждане", ще имаме доста по-висок резултат от този, който агенциите дават! Така че съм сигурен, че „Възраждане" може да изпрати поне 4 депутати в ЕП и да стане втора сила на националните избори!".

    „Така е, и ще бъде много голяма „опасност", ако „Възраждане" стане първа партия, защото нали правим разлика между партия и коалиция!", отбеляза Беновска. Волгин отговори: „Едно от нещата, които ще ме зарадват, е ужасяващият евроатлантически вой! Нали се сещаш какво ще стане - ау, Путин ни превзе, сега ще трябва да се обединим всички! Този евроатлантически вой ще бъде мехлем за сърцето на обикновените хора!".

Ябълката.

    В края на разговора Беновска се обърна към госта си: „Аз ти дадох ябълка, няма да ти дам сега! Чакам твоите избори, ние тогава се уговорихме да ти почервенее и политическата ябълка! Тук си ти подготвила една голяма хубава ябълка!". Така завърши разговорът между Петър Волгин и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване "Беновска пита" в youtube ТВ Беновска пита-Радио К2, Канал 3 и по "Радио К2" на 7-и юни 2024 година.


Беновска: Борисов, Радев, Пеевски, Главчев! Чий „Христос“ ще възкръсне на 9.6.24? Вашият или на България?

Беновска: Борисов, Радев, Пеевски, Главчев! Чий „Христос“ ще възкръсне на 9.6.24? Вашият или на България?

Беновска: Кирчовци, Кокорчовци, Лени, Деляновци, Бойковци, Радевци, Корнелии, Урсули! Фалшив живот! До кога?

Беновска: Кирчовци, Кокорчовци, Лени, Деляновци, Бойковци, Радевци, Корнелии, Урсули! Фалшив живот! До кога?