Новини

Беновска: Г-н Ревизоро, ще „ревизирате“ ли отсъствието на стратегия за водата и „стиснатия“ режим за горене на RDF и биомаса?


Беновска: Г-н Ревизоро, ще „ревизирате“ ли отсъствието на стратегия за водата и „стиснатия“ режим за горене на RDF и биомаса?

19-01-2020 20:24


От новия министър на екологията Емил Димитров- Ревизоро се очакват „чудеса от храброст"- той да е „магьосникът от Оз" и да даде светкавично работещи решения на всички проблеми: за водата, за въздуха, за отоплението, които, явно , са колективна грижа на много министерства и управления , а не само на министъра на околната среда и водите.


На 3-тия ден от избирането на Емил Димитров- Ревизоро, народен представител от ОП, ВМРО премиерът Борисов свика среща на министрите  Емил Димитров - МОСВ, Петя Аврамова и заместника й Николай Нанков - МРРБ, Емил Караниколов- МИ, Теменужка Петково - МЕ, Владислав Горанов- МФ, кметовете на София и Перник - Йорданка Фандъкова и Станислав Владимиров, шефа на Софийска вода - Васил Тренев и др.


Взе се решение хората в Перник да пият вода от Белмекен доставена през София. А промишлеността в Перник да работи с вода от друг източник. За да се случи това, държавата трябва светкавично са започне да строи водопроводи. Срокът е около 2 месеца.


Дотук добре. Въпросът е: защо това не е направено преди да възникне безводието? Втори въпрос: грози ли ни безводие и  на други места, и ще се вземат ли предварителни мерки това да не завари България „по бели гащи" - както стана в Перник? Трето: като се направи холдинг ВИК, ще му дойде ли на ум на някого да създаде и научно звено, което да разгледа спешно , но и компетентно водосборната и водопреносната мрежа  в цялата ни родина и да се изготви държавна стратегия, която не е налична цели 30 години?


Г-н Димитров, „между капките" вода се промъква шумно и темата за чистотата на въздуха. Фандъкова дарява печки, митницата, ДАНС, МВР преследват италиански „мафиотски" отпадъци, Корнелия Нинова, пък,  се пъчи с вот на недоверие по темите с водата и въздуха.


Защо, г-н Димитров, в България има само 1 ТЕЦ в Сливен с право да гори RDF и биомаса? А Виена се отоплява, горейки RDF и биомаса, Швеция е най-големият вносител на отпадъци, Копенхаген също използва това гориво , 300 инсталации в Европа работят с RDF и биомаса, и голяма част от тях са в градовете, и няма абсолютно никакъв проблем за природната среда, даже напротив - има доста повече еко и финансови ползи, отколкото вреди.


А България се  „стиска" за нормативния решим по еко разрешителни за горене на отпадъци и биомаса - и даже иска да спре ТЕЦ Бобов дол!


Г-н Ревизоро, ще „ревизирате" ли отсъствието на стратегия за водата и „стиснатия" режим за горене на RDF и биомаса?


Аз съм Беновска. И питам.


Беновска: Г-н Радев, а ако Гешев Ви накаже ,че разпространявате фалшива новина за „смъртта“ на свободното слово?

Беновска: Г-н Радев, а ако Гешев Ви накаже ,че разпространявате фалшива новина за „смъртта“ на свободното слово?

По време на Извънредното положение Беновска ще пита в неделя, 22 март 2020 г. от 16. 16 часа след обед

Кой и на какво основание Иска, но и Може ли да управлява България?