Новини

Беновска: Ще остане ли „по парфюм“ Корнелия Нинова след местните избори?


Беновска: Ще остане ли „по парфюм“ Корнелия Нинова след местните избори?

10-11-2019 20:58


Когато Нинова стана председател на БСП с гласовете на Георги Гергов и Красимир Янков, които,  после, брутално отстрани от важни ръководно позиции, тя се закле, че ще стане министър председател. И, че БСП ще е на чело на държавата. Не й се получи.


Вътрешната опозиция на БСП периодично й иска главата. Но, за сега са силни само на тайни сбирки,  но не и на конгресите, и пленумите на БСП. Поредният тур на мерене на силите предстои сега, след не състоялите се поредни гръмки обещания на Нинова да превземе София и страната.


Опозицията точи зъби за пореден път да детронира Нинова. Но. Не е ясно дали са тренирали да успеят да са победни като Кубрат Пулев. Разбиваща Нинова и нейните „придворни" е позицията на президента на ПЕС Сергей Станишев. Но. Ще защитят ли „другарите" варненския Борислав Гуцанов, респективно, историческата БСП, от мерака на Нинова да го махне?


В същото време, Бойко Борисов, след като остави Цветан Цветанов „по асансьор", продължава по своя политически път. Дали, обаче, „алармата" на Цветанов, че ГЕРБ се нужда е от промяна ще стигне до ушите на Борисов и както ще направи той?


Ветеранът на прехода Георги Марков,  нарече Борисов, шеговито, „Хитър Петър на прехода", за да подчертае, че успешно балансира в управлението си. Но и го обвини, че е „Мека Мария", защото е отстъпчив към протестите на всякакви НПО-та и натиск от Европа.


И. Ден преди 30-та годишнина от падането на Берлинската стена, Белият дом обяви, че президентът Доналд Тръмп кани Борисов на 4 очи. Дали след разговора Борисов-Тръмп Борисов ще съобщи, че след като е свързал Изтока и Запада с магистралата през Сърбия, ще успее да свърже САЩ и Европа през България? И как ще рефлектира тази политическа среща на върховенството на Нинова в БСП и критичния патос на президента Радев?


Аз съм Беновска. И питам.

„БЕНОВСКА ПИТА“ - на 11.09.2021 г., СЪБОТА, от 9.00 часа

Кой и на какво основание Иска, но и Може ли да управлява България?

Беновска: Слави, Радев, Нинова – „летящи“ или „пълзящи“ политици сте?

Беновска: Слави, Радев, Нинова – „летящи“ или „пълзящи“ политици сте?