Новини

Севим Али: С присъствието на националисти във властта ГЕРБ показват двоен стандарт


Севим Али: С присъствието на националисти във властта ГЕРБ показват двоен стандарт

02-11-2017 20:57

Севим Али, народен представител от ПГ на ДПС, в разговор с Клара Маринова в ефира на Радио К2, заяви позиции по следните теми:


Наводненията в област Бургас.

     Севим Али изрази своите съболезнования към близките на загиналите. Той продължи, че има преки впечатления от бедствието, заедно със свои колеги се е срещнал с кметове на част от пострадалите села. От тези разговори е станало ясно, че те имат нужда от техника. Вече е започнало и описване на щетите от бедствието.

   „БЧК много сериозна акция направи, започнаха да пристигат и доста големи пакети, изпратени от най-обикновени български граждани. Никой не е застрахован от такова нещо, но все пак има и някакъв проблем с организацията, с превантивните мерки, къде е проблемът всъщност?", попита водещата Клара Маринова. Събеседникът й отговори, че се надява всички да са си взели поука от това бедствие и ще се вземат превантивни мерки такива неща повече да не се случват. Народният представител обясни, че преди три години в област Бургас също е имало бедствено положение и тогава е била изградена електронна система за управление при наводнения, която е струвала малко над 1 милион лева. Това поставя под съмнение ефективността на тази система. Севим Али попита дали нямаше да бъде по-голям ефектът, ако средствата бяха инвестирани в укрепване на язовирните стени. Той обясни, че е бил в село Трояново в община Камено, където са скъсани две язовирни стени. Единият язовир обаче е незаконен - земеделска земя се прегражда с бент и се прави язовир.


Готвеният вот на недоверие към правителството.

    „Имате ли отношение към един такъв вот, към темата на вота, ще имате ли желание да участвате в един вот на недоверие към кабинета на Бойко Борисов?", попита водещата Клара Маринова. Севим Али отговори, че въпросът тепърва ще бъде обсъждан, а темата най-вероятно ще бъде корупция.


Борбата с корупцията.

  „Защо трябваше да има нов закон и нов орган, който да се занимава с това? Кому е нужен, освен, че сме обещали пред Брюксел, доколкото разбирам?", попита водещата Клара Маринова. Севим Али отговори, че борбата с корупцията може да бъде успешна само ако има воля.

   „Големи скандали напоследък, свързани с корупцията, в това число и оставката на здравния министър, защо се случва това?", продължи с въпросите си водещата Клара Маринова. Севим Али отговори, че от ГЕРБ твърдят, че оставката на ген. Петров е морален акт. Той обаче попита не е ли морален акт един вицепремиер, който има осъдителна присъда от български съд за език на омразата, да не му е поискана оставката. Въпросът е има ли двойни стандарти в ГЕРБ. „Именно ГЕРБ въвеждат двойните стандарти чрез присъствието на Валери Симеонов в управляващата коалиция!", категоричен бе народният представител. От ДПС са категорични, че поведението на Валери Симеонов не подобава на един народен представител, а крайните националисти не бива да бъдат допускани във властта.


Предложените от ДПС промени в Закона за гражданската регистрация.

    Севим Али обясни, че този законопроект засяга стотици хиляди български граждани, които са били насилствено преименувани. Той обаче е бил отхвърлен не само от управляващите, но и от БСП. Народният представител обясни, че самият той е ощетен, защото когато отиде в държавно учреждение му се налага да попълва декларация за идентичност на имената, тоест да удостоверява насилствено наложеното му преди 1989 г. име. „Тук има един детайл, който също трябва да помислите, това е за починалите граждани. Тук има известен проблем, не може един човек, който е починал, насилствено да му се сменя името!", отбеляза водещата Клара Маринова. Събеседникът й отговори, че все пак този човек, който е починал, не е подавал заявление да му се смени името. „Въпросът е прекалено сложен, деликатен и чувствителен, но пак Ви казвам, този закон засяга стотици хиляди български граждани и този въпрос ни се поставя нееднократно! Решаването на този въпрос е в полза на всички български граждани!", завърши Севим Али разговора си с Клара Маринова в ефира на „Радио К2" на 2 ноември 2017 г.


Беновска: Г-н Борисов, ще ампутирате ли пипалата на октопода „власт- пари- олигарси“ или с „пластична“ операция ще имплантирате нови пипала?

Беновска: Г-н Борисов, ще ампутирате ли пипалата на октопода „власт- пари- олигарси“ или с „пластична“ операция ще имплантирате нови пипала?

Беновска ще пита в неделя, 24 май 2020 г., от 16. 16 часа след обед

Кой и на какво основание Иска, но и Може ли да управлява България?