Новини

Ваня Григорова: Компенсациите за бизнеса одобряваме, но искаме и за  работниците


Ваня Григорова: Компенсациите за бизнеса одобряваме, но искаме и за работниците

17-05-2022 21:09


Ваня Григорова, КТ „Подкрепа", отговаря на въпроси на Илиана Беновска на брифинг след заседание на НСТС от 17-ти май 2022 г., излъчен директно в  youtube.com/Беновска пита-Радио К2, във facebook.com/iliana.benovska и по Радио К2 на 93.9MHz.

 

 

Илиана Беновска:  Беновска! От гледна точка на синдикатите, удовлетворени ли сте вчера, КТ „Подкрепа", от диалога на управляващите с работодателите и предложенията към тях?


Ваня Григорова: Намираме за позитивно това, че бяха поканени работодателите и представители на синдикатите впрочем на такъв дебат, на нарочна среща в МС! Безспорно, когато правителството е създало предпоставки за увеличаване на цените на горивата, трябва по някакъв начин да се намали удара, който ще бъде понесен от бизнес организациите, особено от тези, които ползват газ, да речем! В този смисъл това е положителна стъпка, но в крайна сметка именно затова приключих първата си част с въпроса, който беше зададен от нас - в крайна сметка, ако продължава инфлацията да се покачва и тя достига вече 15% и тези компенсации по никакъв начин не се отразят върху банковите сметки на работниците в тези предприятия, тогава имаме проблем! Защото данъците ни ще се ползват, разбира се и повишените приходи в енергийните предприятия, но не само, ще се ползват за минимизиране на енергийния удар върху предприятията, но това няма да доведе до повишаване благосъстоянието на българския работник!

 

Беновска: Г-н Кирил Петков - симпатичен сте. Но! Провалихте се или ви провалиха? Sic transit gloria mundi…

Беновска: Г-н Кирил Петков - симпатичен сте. Но! Провалихте се или ви провалиха? Sic transit gloria mundi…

Беновска: Г-н Кирил Петков, защо Асен Василев се САМОжертва да няма жена, за да е на власт?

Беновска: Г-н Кирил Петков, защо Асен Василев се САМОжертва да няма жена, за да е на власт?