Новини

Беновска: Генерал-президент Радев, като генерал-президент Хуан Перон ли управлявате България? И Кирчо и Асенчо, Корнелия, Слави, и Христо ли са ви „ЕвитИТЕ“?


Беновска: Генерал-президент Радев, като генерал-президент Хуан Перон ли управлявате България? И Кирчо и Асенчо, Корнелия, Слави, и Христо ли са ви „ЕвитИТЕ“?

10-12-2021 21:11


Най-важният въпрос след изборите за 47 НС и Президент на България е отново: Кой и на какво основание Иска, но и Може ли да управлява България?

Политиката, глупако!

Нека погледнем България, днес, през калейдоскопа на световната история.


Имало едно време в Южна Америка една богата, служеща за пример, модерна и добре развита страна - Аржентина. Тя си имала най-елегантната столица, най-качествената железопътна мрежа, най-добрите пътища и най-натоварения пътен трафик, най-развитата система от училища и най-богатия културен свят. А, нейната валута, аржентинското песо, се наложила като една от най-стабилните валути след Втората световна война - наред с щатския долар и британската лира. Една френска поговорка обобщава всичко това: "Riche comme un argentin" ("Богат като аржентинец").


Упадък започва, когато генерал Хуан Перон е избран за президент. Перон се захваща да реформира страната по път между капитализма и комунизма. Перон централизира профсъюзите, намесва се в икономиката и външната търговия, определя пределни цени на стоките и размера на заплатите, започва индустриализация на принципа на изолацията. Аржентина стремително се плъзва до отрицателен търговски баланс, песото девалвира, страната е превърната в корпоративна структура. Перон разбива Аржентина: стопява огромния валутен резерв и иономическия ръст. Аржентина се сдобива с огромни задължения, висока инфлация, неработеща пенсионна система, манипулирани синдикати, неконкурентоспособна промишеност с държавно финансиране.


Президент Радев, под вашия юмрук, коремни, лицеви опори, хорца и дрънкане на китара пързаляте ли България по пътя на диктатурата на Перон в Аржентина? Като дойде „на кормилото" вашият, Радев-ият кабинет ще разберем.


За да боготворят аржентинците управлението на генерал Хуан Перон, като „пясък в стомаха на кокошките" е втората съпруга на Перон - актрисата и модел Мария Ева Дуарте, която всички наричат "Евита". Тя „го играе" защитница на бедните и онеправданите, дарителства и е с висока популярност. Нейната дейност се финансира от спорни практики - рекет на политическите противници и успешните предприемачи.


"Популизмът е неделима част от системата Перон, както и демонстрацията на близост с народа", казва по повод Евита авторката на биографията на Евита, Урсула Пруч. Ева Перон се превръща в посредник между водача и неговия народ, допълва тя. Култът към личността на момичето от народа, превърнало се в най-влиятелната и могъща жена на Аржентина, е бил толкова голям, че смъртта на Евита - "светицата на бедните" - се митологизира. Четвърт век след нейната смърт, „Бродуей" превръща историята на Евита Перон - с култовия мюзикъл на Андрю Лойд Уебър и Тим Райс, "Евита" - в световна поп икона. Ражда се и саундтракът "Не плачи за мен, Аржентина". През 1996 година мюзикълът е екранизиран, а Мадона влиза в ролята на Евита.


С тъжна ирония, но със страх се питам: Генерал-президент Радев, като генерал-президент Хуан Перон ли управлявате България? И Кирчо и Асенчо, Корнелия, Слави, и Христо ли са ви „ЕвитИТЕ"? На тези избори Радев-ЯТ ви „политически квартет" успешно убедиха, че са новите спасители... Че „момчета от народа", изучили се в Харвард, ще ни поведат към щастието... Очакваме да видим тяхната интерпретация на молбата на Перон за всенародна обич „Не плачи за мен, Аржентина" , като молбата на Радев, Кирчо и Асенчо, Корнелия, Слави, и Христо „Не плачи за мен, България"...„Няма да е лесно... Дори може да ви се стори странно, когато се опитвам да обясня как се чувствам. Искам да ви покажа, че след всичко, които направих, аз още имам нужда от вашата любов.


Знам, че няма да повярвате, но пред вас е момичето, което познавахте и преди. Сега то е облечено в скъпи и лъскави дрехи, но е все така съм объркана и притеснена. Като вас.


Трябваше да позволя това да се случи.

Трябваше да се променя. Не можех да живея в бедност до края на дните си. Не можех да продължа да гледам слънцето само от своя прозорец. Затова избрах свободата... Реших да не стоя на едно място и да опитам вкуса на нещо ново. Но нищо не успя да ме впечатли. Не съм се и надявала на друго...


Не плачи за мен, Аржентина! Истината е, че аз никога не съм те изоставяла.

Останах до теб през целия си безумен живот и в най-бурните си дни.

Аз спазих своето обещание! Моля те, не ми обръщай гръб!


Славата и богатствата... Аз никога не съм ги преследвала, макар че за света изглеждаше точно обратното. Те са просто илюзия - обещават да решат нашите проблеми, но всъщност са безсилни. А отговорът, който сме търсили, винаги е бил при нас... Обичам ви и се надявам, че и вие ме обичате.


Не плачи за мен, Аржентина!


Не плачи за мен, Аржентина!

Истината е, че аз никога не съм те изоставяла.

Останах до теб през целия си безумен живот и в най-бурните си дни.

Аз спазих своето обещание! Моля те, не ми обръщай гръб!


Навярно говорих твърде дълго... Наистина не знам какво друго да ви кажа. Достатъчно е да ме погледнете и ще разберете, че всяка моя дума е истина".


Генерал-президент Радев, като генерал-президент Хуан Перон ли управлявате България? И Кирчо и Асенчо, Корнелия, Слави, и Христо ли са ви „ЕвитИТЕ"?


Аз съм Беновска. И питам.Беновска: Г-н Петков, г-дата Борислав Сандов - ДъБъ и Асен Василев - ПП! Заради личен финансов интерес за 1 млрд с „Джем Корп“, за още 1 млрд с МЕТ опитват да изтъргуват БГ енергетиката и ТЕЦ-овете на Ковачки и Доган, и България?

Беновска: Г-н Петков, г-дата Борислав Сандов - ДъБъ и Асен Василев - ПП! Заради личен финансов интерес за 1 млрд с „Джем Корп“, за още 1 млрд с МЕТ опитват да изтъргуват БГ енергетиката и ТЕЦ-овете на Ковачки и Доган, и България?

Беновска: Г-да Кирил Петков и Асен Василев! ПП „Продължаваме промяната“ накъде води България?

Беновска: Г-да Кирил Петков и Асен Василев! ПП „Продължаваме промяната“ накъде води България?