Новини

Беновска: Г-н Златев  „чист“ ли сте, за да заколите „жертвен петел“ и кой ще е той?


Беновска: Г-н Златев „чист“ ли сте, за да заколите „жертвен петел“ и кой ще е той?

20-01-2019 20:11


Днес е Петльов ден. На този ден се коли жертвен петел, за да се сложи граница между усвоените и неусвоените територии. Ритуалът се прави от „чисто" момче, което все още не в влизало в „съвкупление".


 Пренесен в днешно време на политическа и бизнес територия, този ритуал и нюансът със „съвкупленията" поражда въпрос: Кой от определящ процесите в България бизнесмен не се е „съвкуплявал" с политически лобита, за да разшири собствената си територия и за да завземе чужда територия? И, вие, един от най-големите в бизнеса, Валентин Златев, „Лукойл- България": Опитвате ли да отнемете правото на министър-председателят 3 мандата Бойко Борисов да управлява държавата? Обърнахте ли внимание на думите на Борисов от днешната Национална работна среща на ПП ГЕРБ: Знаете ли как се събират парите от НАС, прокуратурата и МВР? И какви врагове трупам?!


Заради Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход станахме свидетели на остра полемика в най-едрия бизнес между Валентин Златев, управляващ  „Лукойл-България" и Кирил Домусчиев, председател на КРИБ. Домусчиев поиска забавяне на приложението му с 6 месеца, МС го подкрепи и внесе закона  в НС да се изчистят проблемите между малките и големите в този бизнес, и на заинтересованите лица от минната и строителната промишленост. Безпрецедентно бързо, в отговор, Златев заяви, че  Българската петролна и газова асоциация (БПГА) напуска КРИБ. Златев обвини и лично Домусчиев, че е в конфликт на интереси по този закон, заради внос на танкери с горива на „Инса ойл" през пристанището на Домусчиев в Бургас. Домусчиев светкавично отговори на Златев, че самият Златев е в конфликт на интереси и разпространява невярна информацияза Домусчиев.


И тук е „заровен петелът", г-н Златев. Вие, сте човек с огромна репутация. Рядко се явявате пред медиите. И, лично аз, ви каня, за пореден път или да ми гостувате, или да дадете пресконференция пред всички медии, за да докажете своята правота или да признаете своите грешки. Отива ви. Защото, ние, българите, очакваме от големите в бизнеса, като вас да имате и безспорна национална отговорност към България.


Ще дам пример с националната отговорност на един от големите в политиката -Ахмед Доган, лидерът, който никога не си отива от политиката, независимо, че ДСП се представлява от различни от Доган субекти. Независимо от политическите различия,  Доган подкрепи първия  кабинет на СДС, подкрепи и цар Симеон Сакскобургготски, и кабинета на тройната коалиция начело със Сергей Станишев, създаде и свали краткия кабинет на БСП начело с Пламен Орешарски, има видимо и невидимо участие  и влияние във всички служебни кабинети. В интерес на истината, ДПС не се вижда ясно в 3-те кабинета на Бойко Борисов, но народните представители на ДПС винаги проявяват здрав разум и в критични за ГЕРБ ситуации, в името на националните интереси, го подкрепят във всяко НС. Да не забравяме и фактът, че след 1989 година всеки президент на България, освен неуместният Росен Плевнелиев, е избиран с решаващите гласове на ДПС.


Днес, лидерът на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов, на Националната работна среща на ПП ГЕРБ, заяви отново, че ефективно бори и ще бори контрабандата, а еврокомисарят Мария Габриел, би отново камбаната, че фалшивите новини са бич. На фона на тези факти, съвсем уместно, се появява и въпросът към вас, един от най-големите в бизнеса, Валентин Златев, „Лукойл- България": Опитвате ли да отнемете правото на министър-председателят 3 мандата Бойко Борисов да управлява държавата? И „чист" ли сте , за да заколите „жертвен петел" и кой ще е той?


Аз съм Беновска. И питам.


ЗНАМ, МОГА, БОГАТ СЪМ И ЩАСТЛИВ

Кампания за дуално и професионално образование

Беновска: Г-жо Нинова, след призива Ви: „Народе, изправи се! И ГЕРБ ще падне!“ съм като заразена от „свинска чума“, а дома ми - пробит от „диви прасета“

Беновска: Г-жо Нинова, след призива Ви: „Народе, изправи се! И ГЕРБ ще падне!“ съм като заразена от „свинска чума“, а дома ми - пробит от „диви прасета“