Новини

Беновска: Борисов или Радев ще надделее в „канадската борба“?


Беновска: Борисов или Радев ще надделее в „канадската борба“?

25-11-2018 21:24


Всички сме гледали американски филми, в които, върху варел в задния двор, двама мъжаги си мерят мускулите на канадска борба. Понякога, в първия рунд надделява „отрицателният" герой. Но, в края на филма винаги побеждава „положителният" герой. Кога ще изтекат 60 - те минути на българския филм с „канадската борба" премиер-президент - на предсрочни избори, на евроизбори, на местни избори или при неочаквани разкрития на прокуратурата - не може да се прогнозира.


В това мерене на сили Борисов-Радев наклоняват везните  и други „герои". Зад гърба на Радев се опитва да се закрепи жадната за власт Корнелия Нинова, а началникът на Радев и новата съпруга на Радев системно го злепоставят. Самият, пък, Радев  създава подозрения с лекциите и речите си, че иска да превземе и изпълнителната власт. Но думите и делата му са озвучени от  подозрителен шум на самолети „Грипен".


Под мишницата на Борисов, пък,  се подават непремерено ту Валери Симеонов, ту Волен Сидеров и му пречат да е категоричен победител.


Ахмед Доган, който никога не си отива, внимателно наблюдава с бинокъла си от  Бояна и е готов да арбитрира кой ще е победител - Борисов или Радев.


В косвена полза за Радев се обажда от Съдебната палата и председателят на ВКС Лозан Панов, с недопустими по конституция политически речи и ТР, но ВСС и КС не го санкционират.


В полза на справедливостта и законността пък действа главният прокурор Сотир Цацаров, но помощниците му - Специализираната прокуратура и КПКОМПИ - са много нови и нямат влезли в сила присъди.


Преди няколко дни в двора, където се разиграва шоуто  с варела на „канадската борба" Борисов-Радев се появи с „въпросите на народа" и „многоцветният" Слави Трифонов, който фокусира критиките на някои

самономинирали се за упражняващи „свободно слово".

„Канадската борба" Борисов-Радев е озвучена неубедително и от „протестите" на различни политически, икономически и службашки лобита.


Кога ще изтекат 60-те минути на българския филм с „канадската борба" премиер-президент още не може да се прогнозира.


Въпросът, обаче, който ще предопредели бъдещето на България е:Борисов или Радев ще надделее в „канадската борба"?


Аз съм Беновска. И питам.


Беновска: Г-н Борисов, като „бомба със закъснител“ заложена ви от Радев ли цъкат „часовниците“ на Цветанов?

Беновска: Г-н Борисов, като „бомба със закъснител“ заложена ви от Радев ли цъкат „часовниците“ на Цветанов?

Беновска ще пита в неделя, 27 септеври 2020 г., от 16. 16 часа след обед

Кой и на какво основание Иска, но и Може ли да управлява България?