Notice: Undefined index: TIMESTAMP in /var/www/class/class.Products.php on line 733
Синът на Станимир Флоров фиктивен работник при спонсор на ГЕРБ

Новини

Синът на Станимир Флоров фиктивен работник при спонсор на ГЕРБ


Синът на Станимир Флоров фиктивен работник при спонсор на ГЕРБ

18-10-2012 08:18

senzacia.net


Синът на шефа на ГДБОП Станимир Флоров е бил фиктивно назначен на огромна заплата в една от фирмите на бизнесмена и спонсор на ГЕРБ Петър Христов. Така той благодарил преди време на шефа на ГДБОП Станимир Флоров, че е назначил за шеф на сектор „Борба с организираната престъпност" (БОП) във Велико Търново протежето му Орлин Тодоров. Петър Христов е изключително близък и с Цветан Цветанов и е платил един от шестте му апартамента твърдят негови приближени.

 

Като шеф на БОП във Велико Търново, протежето на бизнесмена - Орлин Тодоров, направи няколко шумни акции, които стигнаха до задънена улица в съда, но Цветанов много го хвали за тях. След това най-неочаквано Тодоров беше арестуван в началото на 2011 г. и му повдигнаха обвинение за разгласяване на секретна информация. От миналата седмица вече тече делото срещу него. От обвинението на прокуратурата е видно, че корумпираното ченге е донасяло информация на Петър Христов и го е наричало галено „шефе".

Петър Христов


След като заема ключовия пост в БОП-Велико Търново, Орлин Тодоров не пропуска възможност да докладва на благодетеля си как вървят разследванията срещу „Килърите" и редовно му „пее" информация от СРС-та. Из града дори броди слух, че по поръчка на Петър Христов, Тодоров е подслушвал и наредил да се следят враговете на близкия до ГЕРБ бизнесмен.


Орлин Тодоров е изиграл ключова роля и по ареста на Георги Вълев, който сега е изправен на съд като поръчител на убийства. Запознати със случая са категорични, че Вълев е „поръчан" от Христов, за да му вземе бизнеса във Велико Търново и областта.


Любопитно е, че преди години Орлин Тодоров застава начело на БОП, въпреки че по това време е с наказание „порицание". По същото време нашумява и името на приятеля му Петър Христов. Медиите лъскат образа му с голямото дарение, което бизнесменът прави за лечение на изпадналата в кома Мануела Горсова.

Орлин Тодоров


Бизнесменът Петър Христов е бивш представител на СИК в Северна България и оттогава се спряга за близък до Бойко Борисов и Румен Николов-Пашата.


В годините на прехода Петър Христов е шеф на сикаджийската охранителна фирма „Дито", която охранява захарните заводи в Горна Оряховица. По същото време Орлин Тодоров е ведомствен полицай на същото място. Когато „Дито" пази захарните заводи, Тодоров е уличен в прикриване на кражби на спирт от тях и го наказват.


В годините на прехода неговият покровител Петър Христов постепенно става ключова фигура във Велико Търново и вечно е спряган като кандидат-кмет. Когато се основава ГЕРБ, той застава твърдо зад партията. Вътрешният министър Цветан Цветанов е избран за депутат точно в този район и покрай това близостта им се засилва.


За Петър Христов по това време вече има няколко тома със СРС-та и разработки срещу него за данъчни измами и пране на пари. Те обаче са стопирани, когато ГЕРБ идва на власт, научихме от близки източници. По това време Орлин Тодоров е никой, редови служител в РПУ-то в Горна Оряховица. Той обаче е издигнат за шеф на антимафиотите във Велико Търново. Това става по молба на неговия покровител и спонсор на ГЕРБ Петър Христов, който моли лично Цветанов и Флоров. Те дават благословията си, а дворът на полицията във Велико Търново е залят с листовки, когато МВР обявява Орлин Тодоров за шеф на БОП. В тях пише, че той е чадър на наркотрафикантите и че богатството му е по-голямо от доходите му. Сред върховете на полицейските му удари е онзи арест на четиримата лекари от Горна Оряховица. Както е известно, те бяха оневинени за смъртта на бебето.


По ирония на съдбата Орлин Тодоров бе арестуван в момент, в който слуховете го „издигат" за шеф на МВР дирекцията във Велико Търново.

Беновска: Г-н Борисов, силен ли сте да разчистите боклуците от политиката, бизнеса и медиите на 4.4. 2021, за да ни ви „разчистят“ те?

Беновска: Г-н Борисов, силен ли сте да разчистите боклуците от политиката, бизнеса и медиите на 4.4. 2021, за да ни ви „разчистят“ те?

Беновска: Ще успеем ли, след коронавируса, да забием знамето, да разпрегнем конете и да създадем Нова Земя?

Беновска: Ще успеем ли, след коронавируса, да забием знамето, да разпрегнем конете и да създадем Нова Земя?